Archieven: 3 vragen

10 resultaten gevonden

Type content
 • 3 vragen

  Lidwien Sol is een onafhankelijke onderzoekster van de Universiteit Maastricht en werkt samen met Simavi aan het Ritu-programma. Ritu, ons programma voor menstruele gezondheid is gericht op het verbeteren van de gezondheid, het welzijn en de sociale en economische participatie van vrouwen en meisjes in het landelijke district Netrokona, Bangladesh. Lidwien hielp bij het ontwerpen van het programma en publiceerde wetenschappelijke artikelen om onderwerpen als menstruatie en de specifieke uitdagingen waarmee vrouwen worden geconfronteerd bij het benaderen van WASH (water, hygiene en sanitatie) uit te leggen. Vorige week was ze te gast op de Summer School in Development Economics in Prato (Italië) om een lezing te geven over het Ritu-programma. We spraken met Lidwien over haar ervaringen en haar kijk op het taboe rondom menstruatie.

  Hygiëne
 • 3 vragen

  19 november is het Wereldtoiletdag; een dag om stil te staan bij het feit dat nog steeds 1/3 van de wereldbevolking geen toegang heeft tot een schoon toilet. Met de campagne #toiletselfie vragen we aandacht voor dit wereldwijde, onderbelichte probleem. Als aftrap van de campagne loste onze ambassadeur Barry Atsma het startschot voor de duizend renners die meededen aan de Startbaanrun. Onder het motto ‘Race mee voor een plee’ vragen we op een ludieke en eigentijdse manier aandacht voor goede sanitaire voorzieningen voor iedereen. We spraken met Barry over zijn rol als ambassadeur en over de campagne.

  Toiletten
 • 3 vragen

  Journalist Paula Kragten is bedenker van het online menstruatiemagazine Period! dat inmiddels ook in een Engelstalige editie verschijnt. Ze is auteur van het boek Mooi rood is niet lelijk en co-host van het festival Bloody Sunday Afternoon op 8 Oktober | 12:00 – 18:00 | In De Ruimte, onderdeel van de Duurzame Week Utrecht. Simavi stelde haar drie vragen. Bottom line: waarom is menstrual awareness ook in Nederland belangrijk?

 • 3 vragen

  Asken Sinaga is Simavi’s programma manager in ​​Indonesië. We spraken met hem over het SEHATI-programma en zijn inzet om de toegang tot sanitatie en hygiene voorzieningen in Indonesië te verbeteren.

 • 3 vragen

  Sanne Thijssen is de Nederlandse Jongerenambassadeur op het gebied van Seksuele en Reproductieve Gezondheidsrechten (SRGR). Als Jongerenambassadeur SRGR pleit ze voor toegankelijker, transparanter en kwalitatief betere zorg en informatie en het verbeteren van de gezondheidszorg. We spraken met Sanne over haar kijk op de wereld, haar werk en de toekomst.

 • 3 vragen

  Naast een studie Water Science & Management aan de Universiteit Utrecht, werkt Irene Otieno op de programma afdeling van Simavi. Irene groeide op in een dorp in Kenia en is toegewijd om de wereldwijde water, toilet en hygiëne crisis te bestrijden. We stelden haar drie vragen voorafgaand aan het Global Citizens Festival in Hamburg waar zij haar persoonlijke verhaal aan het publiek gaat delen.

 • 3 vragen

  ‘She decides is harder nodig dan ooit.’ Dat was de boodschap van demissionair minister Lilianne Ploumen na afloop van haar tweedaagse werkbezoek in Kenia, waar ze verschillende programma’s voor seksuele gezondheid, gezinsplanning en veilige abortus bezocht. Inclusief het ´Get UP Speak Out´ programma, een gezamenlijk programma ontwikkeld door Simavi, Rutgers, CHOICE for Youth and Sexuality, Dance4life, Aidsfonds en International Planned Parenthood Federation (IPPF). We spraken met Ploumen over haar veldbezoek.

  Veilige zwangerschappen
 • 3 vragen

  Jeroen Ensink op Reimer is Project Manager bij Witteveen+Bos. Hij is betrokken bij diverse waterprojecten in Afrika. Simavi en Witteveen + Bos hebben de afgelopen jaren samengewerkt en expertise gebundeld in diverse WASH-programma’s. We vroegen Jeroen over dit partnerschap.

 • 3 vragen

  Roel Linn van Rotary Club Amersfoort regio zet zich al drie jaar in voor water via het waterplatform van Rotarydistrict D1570, Midden Nederland.  Wij spraken met hem over de samenwerking tussen Rotary en Simavi. En de vele acties die hij organiseert en ondersteunt voor ons WASH & Learn project.

   

 • 3 vragen

  Verloskundigen spelen een cruciale rol in het terugdringen van moedersterfte in ontwikkelingslanden. Vandaag, op de Dag van de Verloskundige, vraagt Simavi aandacht voor een deskundige begeleiding bij zwangerschappen en bevallingen. Renate Douwes, voorheen verloskundige en tegenwoordig Programme Officer SRHR bij Simavi, deelt haar kennis over innovaties op het gebied van gezonde zwangerschappen en geboortes.

  Veilige zwangerschappen