3 vragen

Ariette Brouwer

Ariette is Managing Director van Simavi. Na een lange carrière bij  het Zweedse SCA (bekend om zijn merken zoals Edet en Libresse), is ze gedreven om de publieke en private sector, kennisinstellingen, NGO’s en lokale gemeenschappen te inspireren om samen te werken aan een gezond leven voor iedereen.

1

In 2013 beëindigde je een 25-jarige carrière in het bedrijfsleven om aan de slag te gaan bij een ontwikkelingsorganisatie. Waarom heb je deze overstap gemaakt?

“Als directeur Corporate Social Responsibility ontwikkelde ik onder meer campagnes in Afrika, zoals hygiëne campagnes in Nigeria en Zuid-Soedan. Mijn ervaring in dit deel van de wereld, inspireerde mij om over te stappen naar Simavi. Ik wilde mijn internationale business achtergrond inzetten om Simavi te versterken met een heldere visie, missie en fondsenwerving strategie.”

2

Je bent nu ruim zes jaar Managing Director. Wat is Simavi ’s kracht?

“We werken met meer dan 90 lokale partners aan programma’s om de gezondheid van mensen in Afrika en Azië structureel te verbeteren. Simavi’s lokale kennis zorgt ervoor dat de programma’s aansluiten bij de cultuur en situatie van de gemeenschap. De behoeften, wensen en ideeën van de mensen zelf staan altijd centraal. Dit is van groot belang om duurzame verandering te bereiken. Als middelgrote NGO, is Simavi flexibel en kunnen wij ons snel aanpassen aan veranderingen in het veld. Daarnaast ontwikkelen we innovatieve oplossingen met ondernemerschap, social business modellen en het gebruik van informatie- en communicatietechnologie (e-health).”

3

Waar ben je het meest trots op?

“Elke ochtend word ik vervuld met trots zodra ik het kantoor binnenstap en alle collega’s groet. De energie en betrokkenheid van de mensen is aanmoedigend. Maar ook van onze lokale partners in het veld. Het is geweldig om de openheid en can-do mentaliteit te voelen met betrekking tot onze ambitie om in 2020 de gezondheid van 10 miljoen mensen te hebben verbeterd. We zijn in staat om verschil te maken op een duurzame manier. De resultaten die we tot nu toe hebben behaald, laten dit zien. We kunnen en gaan dit met elkaar doen!”

Start de conversatie

Deel dit artikel

3 vragen

3 vragen aan zijn letterlijk 3 vragen die we aan iemand stellen: dat kan een lokale partner zijn, maar net zo goed iemand uit een dorp waar we hygiënetraining hebben gegeven.

Meer ‘3 vragen’ Lees volgende 3 vragen