3 vragen

Machiel van Dooren

Machiel startte samen met Frank van der Tang en Robin Pot het bedrijf Made Blue. Met hun unieke concept genereren ze geld voor drinkwaterprojecten in ontwikkelingslanden: een liter voor een liter. We vroegen Machiel naar de samenwerking tussen Made Blue en Simavi, twee organisaties met een gedeelde ambitie.

1

Wat houdt de samenwerking met Simavi in?

“Made Blue biedt aangesloten organisaties de kans om hun watervoetafdruk te spiegelen met investeringen in drinkwaterprojecten. Dit houdt in dat we het waterverbruik van organisaties berekenen en omzetten in dezelfde hoeveelheid schoon drinkwater in gebieden waar dat het hardst nodig is. Een liter voor een liter dus. We investeren in water, sanitatie en hygiëne projecten van onder meer Simavi. Vanaf het prille begin is Simavi betrokken geweest en hebben zij ons een mooie duw in de rug gegeven.”

2

In welk project investeren jullie en waarom?

“Het gezamenlijke project van Simavi en Made Blue vindt plaats in het zuiden van Bangladesh: Khulna. Dit project is heel tastbaar; het levert toegang tot schoon drinkwater op voor een grote groep mensen. Een lokale filmmaker heeft dit mooi in beeld gebracht. Dat maakt dit een prachtig voorbeeldproject om ook naar buiten te communiceren.”

3

Welke potentie en/of verbeterpunt zie je liggen voor Simavi?

“Wij wensen dat we samen met Simavi nog meer zakelijke relaties -en de relaties daarvan- kunnen betrekken bij Made Blue. Alleen dan gaan we onze gezamenlijke missie waarmaken: iedereen permanent toegang geven tot schoon drinkwater”.

Start de conversatie

Deel dit artikel

3 vragen

3 vragen aan zijn letterlijk 3 vragen die we aan iemand stellen: dat kan een lokale partner zijn, maar net zo goed iemand uit een dorp waar we hygiënetraining hebben gegeven.

Meer ‘3 vragen’ Lees volgende 3 vragen