3 vragen

Merijn Everaarts

Merijn, oprichter van Dopper, zag in 2009 een documentaire op televisie over de vervuiling van de oceaan door afval, en dacht, hier moet ik iets aan doen. Met zijn succesformule draagt hij bij aan de projecten van Simavi.

1

Wat was jullie motivatie om voor Simavi te kiezen?

“Vanaf het moment dat Dopper is opgericht, willen wij mensen niet alleen bewust maken van de impact van ‘single-use’ plastic, maar ook bijdragen aan de toegankelijkheid van kraanwater. Voor dit laatste hebben wij Simavi gekozen omdat zij jarenlang ervaring hebben in het ondersteunen van ontwikkelingsprojecten op het gebied van drinkwater. Het geld dat wij beschikbaar kunnen stellen kan veel efficiënter worden ingezet door een ervaren organisatie als Simavi, dan wanneer we hier zelf een expert in trachten te worden.”

2

Wat levert de samenwerking op (hoe gaan jullie met de resultaten om, hoe wordt er naar de medewerkers gecommuniceerd?)

“Het belangrijkste resultaat voor ons is dat er daadwerkelijk heel veel mensen in Nepal nu toegang hebben tot kraanwater, dit is één van de drijfveren van Dopper. In 2013 zijn wij met een deel van het Dopper team naar Nepal geweest om enkele projecten te bezoeken, en we zijn van plan dit in de toekomst weer te doen. Als op de hele wereld schoon drinkwater uit de kraanwater komt, is het gebruik van pet flessen totaal overbodig. Dat is de ultieme wens van Dopper.”

3

Hoe integreren jullie de samenwerking in het MVO beleid? Waarom is dit een goede match?

“Dopper is een B Corp, wij willen niet de beste zijn van de wereld, maar de beste voor de wereld. Wij geloven dat sociaal verantwoord ondernemen niet alleen de standaard wordt in de toekomst, maar dat het ook nog eens enorm leuk is! In al onze bezigheden maken wij ons hard voor een wereld waarin mensen zich bewust zijn van single-use plastic en waarin er wereldwijd toegang is tot veilig drinkwater.”

Start de conversatie

Deel dit artikel

3 vragen

3 vragen aan zijn letterlijk 3 vragen die we aan iemand stellen: dat kan een lokale partner zijn, maar net zo goed iemand uit een dorp waar we hygiënetraining hebben gegeven.

Meer ‘3 vragen’ Lees volgende 3 vragen