Stagiair Digital & Social Media Wandelen voor Water

Vacancy: Full time, Amsterdam

Voel je je thuis in de wereld van social media en wil je met jouw creatieve ideeën bijdragen aan gezondheid en gelijkheid? Kom dan stage lopen bij Simavi op het project Wandelen voor Water!

Simavi is een Nederlandse organisatie met een internationaal karakter en werkveld. We zetten ons in voor een gezond leven in gebieden waar dat verre van vanzelfsprekend is. Dit doen we bijvoorbeeld via het project Wandelen voor Water. In dit project leren (school)kids via een interactief programma alles over ons eigen water en dat van kinderen in andere landen die geen of beperkt toegang hebben tot schoon water hebben. Onderdeel van het (les)programma is een sponsorloop, waarbij de kids geld inzamelen voor water voor kinderen in andere landen. Lees meer over het project op wandelenvoorwater.nl. 

Ons sprankelend Communicatie & Marketing team zoekt een stagiair Digital & Social Media voor het project Wandelen voor Water.

Jij…

hebt een goed stel hersens, bent enthousiast en je hart gaat sneller kloppen van content creëren die de doelgroep aanspreekt. Je bent betrokken, hebt talent voor tekst & beeld en verstand van social media als TikTok, Instagram en Facebook. Als online savvy creatieveling (m/v/x) wil je bij een organisatie werken die het verschil maakt. Je bent sociaal en empathisch en je weet uiteenlopende content te creëren.

We dagen je uit om..

ons te helpen het merk Wandelen voor Water bekend te maken bij een jonge doelgroep, om de bestaande doelgroepen te vergroten en mensen enthousiast te maken over Wandelen voor Water. Je hebt tijdens deze stage veel vrijheid om met eigen inbreng te komen, je krijgt gedegen begeleiding en we waarderen het enorm als je veel ideeën hebt om de social media van Wandelen voor Water nog beter en leuker te maken. Als stagiair bent je onderdeel van ons (online) marketing en communicatieteam, word je begeleid door de digital engagement specialist en loop je stage voor minstens 4 dagen per week, bij voorkeur van september tot en met februari.

Jouw taken

Je

 • Creëert content voor de social media kanalen van Wandelen voor Water (Facebook, Instagram en TikTok);
 • Werkt mee aan de planning voor de social mediakanalen van Wandelen voor Water;
 • Managet de community van Wandelen voor Water;
 • Analyseert en optimaliseert de social media kanalen van Wandelen voor Water;
 • Ondersteunt de webredactie van www.simavi.nl en www.wandelenvoorwater.nl

Jouw profiel

Ben jij iemand met een liefde voor schrijven, contentcreatie en social media? Dan zijn wij op zoek naar jou:

 • Je hebt affiniteit met de goede doelen-branche 
 • Je volgt een relevante opleiding op HBO of WO niveau;
 • Je hebt aantoonbare ervaring met social media;
 • Kennis van Photoshop of InDesign is een pre;
 • Kennis van filmen en monteren is een pre;
 • Je vindt het leuk om statistieken te analyseren en kanalen te optimaliseren;
 • Je kunt je goed inleven in verschillende doelgroepen en (schoolgaande) jongeren in het bijzonder;
 • Je werkt nauwkeuring en houdt niet van spelfouten;
 • Je hebt goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands en in het Engels
 • Je kunt goed werken onder druk en deinst niet terug voor deadlines. 

Simavi is een Nederlandse organisatie die al sinds 1925 werkt aan een gezond leven in gebieden waar dat verre van vanzelfsprekend is. Inmiddels werken we met een klein team in ons hoofdkantoor in Amsterdam, maar wordt het grootste gedeelte van het werk gedaan door lokale collega’s en partnerorganisaties. . Meer over ons kun je vinden op: www.simavi.nl.

Wat wij bieden

Simavi biedt een interessante en leerzame stageplek met goede begeleiding waar jij je kunt ontwikkelen binnen je vakgebied of relevante ervaring kunt opdoen. Naast de verantwoordelijkheid en leerervaring die je krijgt, kun je rekenen op een stagevergoeding van €275,-  op basis van 36 uur per week.

Interesse?

Stuur je CV met korte motivatie naar application@simavi.nl o.v.v. Stagiair Digital & Social Media Wandelen voor Water. En wil je erbij vermelden hoe je deze vacature hebt gevonden (bv. via je opleiding of Oneworld)? Neem voor vragen contact op met Brigitte Ligtvoet, (HR Support Officer) via bovenstaand e-mailadres.


Brigitte Ligtvoet

Brigitte Ligtvoet
Brigitte Ligtvoet
application@simavi.nl
Dapheen oeganda wash sdg
Dapheen Uganda

Gettings the basics right for women and girls.

What you can do