Blik met ons mee terug op een bruisend jaar

Impact rapport 2017

2017 in film

Het jaarverslag is online! Speciaal voor jou creëerden we een video overview van de meest memorabele momenten. Zonder jouw steun en die van al onze andere donateurs hadden wij ons werk niet kunnen doen. Bedankt!

Ontdek nog meer

We hebben zoveel bereikt door de fantastische bijdragen van onze geweldige collega’s en sponsors, en met de hulp van bedrijven, stichtingen en overheid. We bedanken die zich in het afgelopen jaar heeft ingezet voor Simavi.

Lees meer

Impact creëren we samen

We hebben zoveel bereikt door de fantastische bijdragen van onze geweldige collega’s en sponsors, en met de hulp van bedrijven, stichtingen en overheid. We bedanken iedereen die zich in het afgelopen jaar heeft ingezet voor Simavi.

 

Ariette Brouwer

‘Ik ben dankbaar dat we allemaal hard hebben gewerkt om onze missie te bereiken; ‘een gezond leven voor iedereen’’

 • Het Ritu-programma in Bangladesh, waarmee we meer dan 10.000 mensen bereikten met kennis over goede hygiëne rondom menstruele gezondheid.
 • Een nieuw programma wat we hebben opgericht in 2017: The WASH SDG Consortium. Hierbij zijn maar liefst 11 partijen betrokken en, door samen te werken, zullen we in 2021 minstens 9 miljoen mensen voorzien van veilig drinkwater, sanitatie en hygiëne.
 • En waarom 2017 ook zo speciaal was, is dat we opnieuw zijn begonnen om over na te denken: wie zijn we nu? We hebben een traject gevolgd, 'reinventing ourselves', en dat betekent echt dat we opnieuw kritisch naar onszelf hebben gekeken.

Bekijk hier het hele verhaal van Ariette

Ariette Brouwer, Simavi

bekijk video —

Marianne van Diggele-Holtland, Simavi

bekijk video —

 

Marianne van Diggele-Holtland

‘De vraag die we ons moeten stellen is niet alleen ‘doen we het goed?’ Maar ‘doen we de goede dingen?’’

 • In 2017 zijn we begonnen met het implementeren van 2 programma's om de empowerment van vrouwen en het welzijn van meisjes te verbeteren. Door dit te doen hebben we een grondiger onderzoeksonderdeel kunnen toevoegen.
 • Het is ook geweldig dat we zijn begonnen met het ontwerpen van prototypes voor programma’s met een grote impact.
 • In India hebben we ons programma geëvalueerd door gebruik te maken van hulpmiddelen die empowerment generen middels het vertellen van verhalen!

Bekijk hier het hele verhaal van Marianne

 

Mahbuba Kumkum

‘2017 was een geweldig voorbeeld van hoe we stap voor stap kunnen groeien door de implementatie van nieuwe strategieën.’

 • Een spannend moment in 2017 was toen we een succesvol ‘budget tracking’ proces mee maakten.
 • Een ander bijzonder moment was dat we kennis zijn gaan verspreiden in de gemeenschap. 1.000 docenten en zo'n  10.000 ouders zijn zo geïnformeerd - over feiten over menstruatie.
 • Mijn derde hoogtepunt was het evidence based programming en het onderzoeksproces. Deze aanpak heeft een significant positieve impact op de kwaliteit van het programma en op de impact van het programma zelf.

Bekijk hier het hele verhaal van Mahbuda

Mahbuba Kumkum, Simavi

bekijk video —

Michiel de Wilde, Simavi

bekijk video —

 

Michiel de Wilde

‘Hoe Simavi gedegen aanpakt spreekt me aan en ik kijk uit naar de mooie ontwikkelingen in de toekomst!’

 • In 2017 heeft Simavi besloten om haar koers bij te stellen. Deze herstructurering is momenteel in volle ontwikkeling en is uitdagend en vooruitstrevend.
 • Een hoogtepunt, en een eerste grote stap, is dat Simavi in April 2017 agile is gaan werken om als organisatie wendbaar te zijn in een wereld die steeds sneller verandert.
 • Simavi ontwikkelde in Nepal een programma waarin WASH en SRHR worden geïntegreerd, een inspirerend voorbeeld met aandacht voor het ‘inclusion’ component. Met andere woorden: Hoe bereikt een programma de mensen die juist zo moeilijk te bereiken zijn?

Bekijk hier het hele verhaal van Michiel

 

Selma Hilgersom

‘Het gaat niet over wat slecht is in de wereld; het gaat er om wat je er aan kan doen om ze te verbeteren.’

 • In 2017 heeft het MKAJI programme veel vooruitgang geboekt; in totaal werkten we in 23 gezondheidscentra waardoor nu meer dan 80.000 mensen van onze WASH-services profiteren.
 • 'WASH & Learn' verbindt verschillende landen in Oost-Afrika met elkaar om zo gezamenlijk WASH-services in scholen en gemeenschappen te verbeteren.
 • Ik vond het een geweldige ervaring om onze evidence-based benadering om trachoom in Tanzania te bestrijden te delen op een conferentie in Londen samen met Sightsavers.

Bekijk hier het hele verhaal van Selma

Selma Hilgersom, Simavi

bekijk video —

Anneke Hendriks, Dopper

bekijk video —

 

Anneke Hendriks

‘Samen met Simavi gaan wij vanaf Dopper's eerste uur voor toegang tot schoon en veilig drinkwater in Nepal. Dank Simavi!’

 • Reinventing Simavi; ik vind het erg sterk dat Simavi met haar partners naar haar eigen toekomst kijkt en hoe wij hier als Dopper in mee genomen worden om samen een mooie projecten waar te maken.
 • Natuurlijk onze projecten in Nepal; om zoveel mogelijk mensen van schoon en veilig drinkwater te voorzien. Hierbij hebben we een sterk ‘monitoring and evaluation’ rapport ontwikkeld.
 • ‘Simavi meets Dopper’: We hebben elkaar beter leren kennen tijdens een mooie ochtend bij ons op kantoor. Wat doet nou elke organisatie precies en wat houdt onze partnerschap in?

Bekijk hier het hele verhaal van Anneke

Lees je liever het hele Impact rapport én de Jaarrekening

Bekijk hier het volledige rapport over 2017 (EN)

Download PDF