Long read

5 manieren waarop jij bij kunt dragen aan Simavi

Hoe begon jouw 2018? Waarschijnlijk met een reflectie van het afgelopen jaar en enkele goede voornemens voor het komende. Het komt iedereen bekend voor: de voornemens of doelen die we ons aan de start van het jaar stellen.Het is prijzenswaardig dat je jezelf wilt verbeteren, maar hoe maak je dit tot een succes voor jezelf? Wees niet te streng en houd je bij één voornemen. Welk doel je ook wilt bereiken: met focus kom je een heel eind. Het gaat tenslotte om de intentie. En is jouw intentie om komend jaar impact te creëren? Dan zijn dit 5 ideeën om hier samen met Simavi aan te werken…

 Impact creëren gebeurt online

Alles gebeurt tegenwoordig online – en het mooie is: wat je ook doet, je kan nu tegelijk impact maken in Simavi’s projecten! Hoe? Met onze nieuwe partner Goodr hebben we een manier gevonden waarop jij kunt doneren door simpelweg op internet te surfen. Of je nu artikelen aan het lezen bent, kijkt voor nieuwe schoenen of je komende vakantie aan het uitzoeken bent. Simpeler kunnen we het niet maken:

  1. Download Goodr (Let op: Werkt alleen nog met Chrome)
  2. Vul je voorkeuren in door op het icoontje in je browsermenu te klikken 
  3. Surf op internet en de advertentie-inkomsten gaan naar ‘Schoon drinkwater voor Oeganda’

 Verhalen-ambassadeurschap

Gezondheid is de eerste stap uit armoede en Simavi tackelt dit topic vanuit verschillende invalshoeken. Neem bijvoorbeeld kinderen, vrouwen, water, sanitatie, capaciteitsprogramma’s of seksuele en reproductieve gezondheid. Kies een topic of invalshoek die jouw specifieke interesse aanwakkert en deel het met vrienden en familie via social media of door interessante verhalen tot leven te wekken op de volgende borrel!

Een ontdekkingstocht langs verschillende culturen

Bij de term “ontwikkelingslanden”, is het enige mentale beeld dat je paraat hebt waarschijnlijk afkomstig uit de media. Vele beelden uit verschillende media staan ons op het netvlies, maar deze vertegenwoordigen niet per se het complete beeld. Wat jouw aankomende reisbestemming ook is, blijf jezelf openstellen en schenk aandacht aan de lokale, culturele invloeden. Hoe beïnvloedt dit het leven van de lokale mensen? Een alternatieve manier om de wereld en uitdagingen voor bepaalde gemeenschappen beter te begrijpen? Bekijk onze wereldkaart en leer meer over het werk van Simavi in elk van de landen.

De beste ideeën komen tijdens het douchen

Een marathon rennen, een themafeestje geven, je hoofd kaalscheren? Elk idee is om te vormen tot een crowdfunding campagne voor het goede doel. Wat de uitdaging ook is en met wie je het ook uitvoert. Zolang je jouw eigen uitdaging maar recht in de ogen aankijkt en plezier maakt tijdens de uitvoering! Laat je inspireren door de briljante ideeën op ons Kom in Actie-platform. Start vandaag of morgen nog jouw unieke, eigen uitdaging door de 3 makkelijke stappen te volgen.

 Deel jouw tijd of talent

We begrijpen dat het comfort van je warme huis, bank of Netflix account je roepen. Zeker na een lange dag of in het weekend. Maar er zijn andere manieren om je vrije tijd te besteden – die je waar mogelijk nog meer voldoening geven! Vrijwilligerswerk is één zo’n manier. Zeker omdat je veel mensen leert kennen en aan iets bijzonders kan bijdragen met jouw skills of talenten. Simavi is regelmatig op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Blijf op de hoogte hoe jij kunt bijdragen op Simavi’s hoofdkantoor in Amsterdam!

Bij Simavi werken we met veel liefde en enthousiasme aan een gezond leven voor iedereen en we geloven dat gedragsverandering daarin centraal staat. Meer leren over onze programma’s? Lees hier verder.

 

Start de conversatie

Deel dit artikel

Long reads

Een long read is een diepgaand artikel over één van de onderwerpen waar wij ons mee bezighouden.

Meer ‘long reads’ Lees volgende long read