Long read
Hygiëne

De impact van hygiëne

Stel je eens voor dat je opgroeit in slechte hygiënische omstandigheden. En dat je geen schoon water en zeep hebt om je handen te wassen. Gezond blijven in dit soort omstandigheden is elke dag weer een enorme uitdaging. De kans dat je ziek wordt of zelfs overlijdt, is dan heel groot. Om echt gezond te kunnen leven, is het daarom belangrijk dat iedereen bewust is van de impact van hygiëne. Daarom investeren wij in kennis over hygiëne in ontwikkelingslanden.

Handen wassen cruciaal

Diarree is de derde belangrijkste doodsoorzaak in ontwikkelingslanden. Als iedereen handen wassen zou opnemen in zijn of haar dagelijkse routine, scheelt dit gemiddeld een miljoen doden per jaar. Om echt gezond te kunnen leven is het daarom belangrijk dat lokale bevolkingsgroepen bewust zijn van het belang van goede hygiëne. Want goede hygiëne is het begin van een gezonde basis.

Voorlichting over goede hygiëne

Simavi traint lokale gemeenschappen zodat ze zich goed kunnen organiseren en samen problemen aan kunnen pakken. We zetten lokale kennisteams op die voorlichting geven over een betere dagelijkse hygiëne, zoals het belang van handen wassen voor het eten of na een toiletbezoek.

Kleine veranderingen in routine kunnen al het verschil maken en zorgen voor een betere gezondheid. Door dagelijkse situaties na te spelen, leren bewoners wat belangrijk is voor hun gezondheid en kunnen zij hun gedrag hierop aanpassen. Zodat zij zichzelf en anderen kunnen beschermen tegen ziektes. Zo investeren we samen in duurzame kennis over hygiëne in ontwikkelingslanden.

Meer informatie

Ga voor meer inhoudelijke programma informatie naar onze Engelse website.

Start de conversatie

Deel dit artikel

Long reads

Een long read is een diepgaand artikel over één van de onderwerpen waar wij ons mee bezighouden.

Meer ‘long reads’ Lees volgende long read

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.