Long read
1 september 2015

Goed nieuws: twee nieuwe partnerschappen met de Nederlandse overheid!

Maandag 31 augustus ontvingen we het positieve bericht dat het ministerie van Buitenlandse Zaken subsidie heeft toegekend aan twee grote programma’s. Hiermee zit Simavi in twee van de zeven allianties waarmee minister Lilianne Ploumen een partnerschap aangaat in de strijd tegen onder andere kindhuwelijken en hiv-besmettingen in ontwikkelingslanden.

Get Up, Stand Up: for your rights

Samen met Rutgers, Choice, dance4life, IPPF and STOP AIDS NOW! zullen we ons werk in de SRGR alliantie voortzetten en voortbouwen op onze successen en geleerde lessen van de afgelopen vijf jaar. Binnen het “Get Up, Stand Up: for your rights” programma gaan we ervoor zorgen dat alle jongeren, met name meisjes en jonge vrouwen, opkomen voor hun seksuele en reproductieve gezondheid en rechten.

Samen tegen kindhuwelijken

Met de steun van minister Ploumen en in samenwerking met  Save the Children, Oxfam en Population Council ontwikkelen we een nieuw programma in de strijd tegen kindhuwelijken. Meisjes die vroeg trouwen, lopen een groter risico op huiselijk geweld, hiv en andere seksueel overdraagbare aandoeningen. Ook is hun lichaam nog te jong voor een gezonde zwangerschap. Daardoor is de kans groot dat ze als gevolg van complicaties tijdens hun zwangerschap overlijden of structurele gezondheidsproblemen krijgen. In deze nieuwe samenwerking gaan we jongeren , vooral meisjes, voorlichten over seksuele gezondheid en rechten en zullen we met de lokale gemeenschappen kijken naar alternatieven voor het uithuwelijken van kinderen.

We zijn erg trots met het resultaat van deze subsidies en kijken ernaar uit om de komende jaren samen te werken met onze partners en de overheid. Samen gaan we een verschil maken in het leven van vele jongeren. Als zij gezond zijn en weten hoe ze gezond kunnen blijven, zullen zij zich verder kunnen ontwikkelen en uit de armoede kunnen komen.

Start de conversatie

Deel dit artikel

Long reads

Een long read is een diepgaand artikel over één van de onderwerpen waar wij ons mee bezighouden.

Meer ‘long reads’ Lees volgende long read