Long read
Drinkwater

Goodr, zorg voor schoon drinkwater terwijl je internet

Gratis en automatisch Simavi steunen

Simavi werkt sinds kort samen met Goodr, een slimme tool in je browser, waarmee je Simavi steun. Goodr maakt het mogelijk om jouw tijd op internet om te zetten in schoon drinkwater in Oeganda. Het enige dat je hoeft te doen is de online tool Goodr te linken aan je browser. Vanaf dat moment steun je het project van Simavi – zonder kosten en automatisch – elk moment dat je online bent.

> Download Goodr

Hoe werkt het?

Goodr is een tech-startup die jouw tijd op internet omzet in financiële steun aan een goed doel. Zij ontwikkelde hiervoor een duurzaam advertentiemodel: jij ziet advertenties die aansluiten bij je interesse en 90 procent van de advertentie-inkomsten gaan naar Simavi. Simpelweg door te surfen op internet. En je hoeft er (bijna) niets voor te doen.

Voorbeeld: Je hebt Goodr geïnstalleerd en je surft naar nu.nl. De advertenties die je daar ziet, leveren geld op voor Simavi.

Hoe link ik mijn browser aan Goodr?

  1. Ga naar https://www.wearegoodr.com/drinkwater.
  2. Klik op de button ‘Toevoegen aan <naam browser: Chrome, Firefox, Opera> en sta toe dat je Browser Goodr toevoegt. (Let op: Helaas werkt het nog niet met Internet Explorer)
  3. Je ziet nu bovenin het Goodr-icoontje  klik hierop om je persoonlijke voorkeuren aan te geven.
  4. Vanaf nu ‘zamel’ je geld in voor schoon drinkwater in Oeganda met surfen.
  5. Nog leuker, elke keer als je op het icoontje van Goodr klikt, zie je hoeveel je hebt bijgedragen.

Privacy

Je gegevens worden versleuteld verzonden waarmee jouw privacy is gewaarborgd.

Waarom is schoon drinkwater zo belangrijk?

Schoon drinkwater klinkt heel normaal. Maar dit geldt helaas niet voor iedereen. Ruim 663 miljoen mensen over de hele wereld hebben geen toegang tot schoon drinkwater. Door vervuild water sterven jaarlijks 760.000 kinderen aan ziektes. Ook moeten miljoenen mensen uren lopen voor hun water, dat vaak ook nog vervuild is. Steun Simavi, dan zorgen wij er samen voor dat meer mensen toegang krijgen tot schoon drinkwater in Oeganda.

Start de conversatie

Deel dit artikel

Long reads

Een long read is een diepgaand artikel over één van de onderwerpen waar wij ons mee bezighouden.

Meer ‘long reads’ Lees volgende long read