Long read

Kleding inzamelen voor jouw school (BSO of kinderopvang) en Simavi

Curitas en ontwikkelingsorganisatie Simavi slaan de handen ineen voor een kledinginzamelingsactie. De ingezamelde kleding krijgt een tweede leven in ontwikkelingslanden en in Oost-Europa. Voor elke kilo kleding die jullie inzamelen, keert Curitas een bedrag per kilo aan jouw school (BSO of kinderopvang) uit én doneert zij hetzelfde bedrag aan Simavi. Hiermee bouwt Simavi aan een gezonde toekomst voor mensen in Afrika en Azië.

Doe mee

Hoe werkt het?

Wil je als school, kinderopvang of BSO meedoen? Dan krijg je van ons een poster en flyers om de kinderen en ouders enthousiast te maken. Het gaat hierbij om een lange inzamelingsperiode (bijvoorbeeld een heel schooljaar) waarbij jullie wel een container krijgen. We spreken een datum af waarop de container geleverd wordt. Op de container staat een Whatsapp nummer waar jullie en berichtje aan kunnen sturen zodra de container bijna vol is. Dat komt Curitas de container zo snel mogelijk legen. Door een container te plaatsen, zien de ouders en leerlingen het hele jaar dat er een inzamelingsactie is. Het wordt dan ook voor iedereen een “gewoonte” om oude kleding bij school in te leveren.

Zodra we het totale gewicht van de actie weten, horen jullie het bedrag dat wij aan jullie gaan overmaken. Hiervoor ontvangen jullie een leuk certificaat met daarop het bedrag voor jullie organisatie en Simavi. Maar ook hoeveel water en CO2 jullie bespaard hebben door de kleding een tweede leven te geven!

Een win-win situatie

Oude kleding, schoenen, jassen, dekens, lakens of gordijnen die je niet meer nodig hebt, zijn vaak nog goed voor hergebruik. Gooi oude kleding daarom niet bij het restafval, maar zamel het in met de hele school (BSO of kinderopvang). Curitas haalt de ingezamelde textiel op, weegt de opbrengst en maakt het bedrag per kilo kleding naar je school (BSO of kinderopvang) over. Zo eenvoudig is het!

De kledinginzamelingsactie is goed voor het milieu, geeft mensen in Afrika en Azië een kans op een gezondere toekomst én zorgt voor een extra zakcentje voor de school. Een win-win-winsituatie toch?

> Lees meer

Eenvoudig aanmelden

Meld je school (BSO of kinderopvang) nu aan voor de kledinginzamelingsactie van Curitas en Simavi en haal geld op voor het schoolplein, een leuk uitje of een ander potje. Na inschrijving nemen we zo snel mogelijk contact op om de levering van de container af te stemmen.

Doe mee

Over Simavi

Simavi bouwt aan een gezond leven voor iedereen. Want alleen als je gezond bent kun je jezelf ontwikkelen, voor je gezin zorgen en zo de armoedespiraal doorbreken. Daarom investeren wij  in de basisomstandigheden voor een gezond bestaan en zorgen wij ervoor dat kwetsbare mensen – vooral meisjes en vrouwen – een gezond leven kunnen leiden.

Over Curitas

Curitas verzorgt op landelijk niveau de inzameling van kleding, schoenen, tassen en riemen. Kleding en schoeisel dat herbruikbaar is, krijgt een tweede leven in ontwikkelingslanden en Oost-Europa. De overige kleding wordt hergebruikt om andere producten van te maken. Op deze manier belandt kleding en textiel niet op hoge afvalberg maar krijgt zij een tweede leven.

Vragen of opmerkingen?

Neem contact op met Simavi’s eventmanager, Sandra van der Willigen, via 088-313 15 37 of  sandra.vanderwilligen@simavi.nl.

Start de conversatie

Deel dit artikel

Long reads

Een long read is een diepgaand artikel over één van de onderwerpen waar wij ons mee bezighouden.

Meer ‘long reads’ Lees volgende long read