Long read
Drinkwater

Made Blue & Simavi zetten waterverbruik en -besparing om in drinkwater

Made Blue en Simavi zijn samen een nieuw project gestart en helpen organisaties om hun waterverbruik te vertalen in schoon drinkwater voor ontwikkelingslanden. Ze berekenen het waterverbruik van bedrijven en maken dezelfde hoeveelheid water beschikbaar op plaatsen waar dat het hardst nodig is: een liter voor een liter.

Simavi en Made Blue delen de ambitie om schoon drinkwater toegankelijk te maken voor iedereen in de wereld. Op dit moment ontberen nog altijd 750 miljoen mensen permanent toegang tot schoon drinkwater en goede hygiëne, terwijl toegang tot deze basisvoorziening onnodige ziektes kan voorkomen. Waardoor kinderen naar school kunnen, bewoners kunnen werken, zich kunnen ontwikkelen en uit armoede kunnen breken. Want ontwikkeling begint bij je gezondheid.

Made Blue is verheugd over de samenwerking met Simavi.

“Het is voor ons niet voor te stellen dat één van je kinderen niet naar school kan, omdat hij of zij die dag twee uur heen en twee uur terug moet lopen om een jerrycan water te halen. Bovendien is er een grote kans dat het water vervuild is en dat je er ziek van wordt. Simavi heeft op dit gebied al heel veel bereikt in onder meer Bangladesh en we verwachten samen nog veel meer impact te kunnen hebben voor deze kwetsbare groep.” aldus Machiel van Dooren, oprichter van Made Blue.

 

Ook Ariette Brouwer, directeur van Simavi, is blij met de samenwerking:

“Met het concept ‘een liter voor een liter’ hopen wij samen met Made Blue veel organisaties te motiveren om zich blijvend in te zetten om schoon drinkwater en goede hygiëne voor iedereen toegankelijk te maken in de wereld en dat is hard nodig.”

Start de conversatie

Deel dit artikel

Long reads

Een long read is een diepgaand artikel over één van de onderwerpen waar wij ons mee bezighouden.

Meer ‘long reads’ Lees volgende long read