Long read

Nationale Postcode Loterij steunt Simavi

Al sinds 1998 wordt Simavi gesteund door de Nationale Postcode Loterij. De jaarlijkse bijdrage van de Postcode Loterij helpt ons met het verwezenlijken van onze missie: iedereen een gezonde basis.

Als je meespeelt met de Nationale Postcode Loterij, steun je naast Simavi 95 andere goede doelen, die ieder jaar tijdens het feestelijke Goed Geld Gala een bijdrage van de Postcode Loterij ontvangen. Dinsdag 26 januari 2016, was het weer zo ver en ontvingen we het fantastische bedrag van 900.000 euro! Hier zijn wij u en de Postcode Loterij erg dankbaar.

Met dit fantastische bedrag kunnen wij nog meer mensen helpen in de meest kwetsbare gebieden in Afrika en Azië. Het is ons doel om in het jaar 2020 de gezondheid van 10  miljoen mensen hebben verbeterd en met uw steun gaat dit zeker lukken.

Eerdere schenkingen van de Postcode Loterij

De Postcode Loterij steunt ons als sinds 1998 en heeft ervoor gezorgd dat we veel bijzondere projecten mogelijk konden maken. Zo kregen we in het verleden een extra bijdrage van wel 2 miljoen euro voor ons project 1WeekExtra, over menstruatie in India. Hiermee hebben we de schrijnende situatie rondom menstruatie in India verbeterd.

Voor vrouwen en meisjes in India is menstrueren namelijk lang niet zo vanzelfsprekend als voor vrouwen in Nederland. De kennis over ongesteld zijn en menstruele hygiëne ontbreekt op vele plaatsen in India, evenals menstruatiemateriaal zoals maandverband. Zij kunnen hierdoor niet altijd deelnemen aan het dagelijks leven en lopen zo gezondheidsproblemen en kennisachterstand op. Met 1WeekExtra hebben wij hier iets aan gedaan.

Een ander project dat door de Nationale Postcode Loterij mogelijk werd gemaakt is het PeePoo-project in Kenia. In de sloppenwijken van Nairobi is er per 500 mensen maar één toilet, waardoor mensen in de open lucht hun behoeften doen en er dodelijke ziektes als cholera en tyfus uitbreken. Om dit tegen te gaan introduceerden wij hier het PeePoo-zakje, dat dient als biologisch afbreekbaar minitoilet. Na gebruik verandert dit zakje, inclusief inhoud, in compost, waarmee vervolgens weer land bemest kan worden. Zo verminderen we het aantal ziektes door onveilige toiletten.

Start de conversatie

Deel dit artikel

Long reads

Een long read is een diepgaand artikel over één van de onderwerpen waar wij ons mee bezighouden.

Meer ‘long reads’ Lees volgende long read