Long read

Simavi blij met toekenning strategisch partnerschap

Vrijdag 30 januari 2015 werd bekend gemaakt dat Simavi is geselecteerd voor een strategisch partnerschap met de Nederlandse overheid. In dit partnerschap gaan we lokale organisaties in ontwikkelingslanden versterken. Zodat zij het water en sanitatie beleid in hun land kunnen verbeteren.

Na maanden in afwachting te hebben gezeten, ontvingen we vrijdagmiddag het positieve bericht van het ministerie van Buitenlandse zaken. Het ingediende voorstel van Simavi,  IRC, Wetlands Internationals en Akvo is goedgekeurd! En daar kunnen we een heleboel mensen blij mee maken.

Water en sanitatie beleid 

Met de financiering van het ministerie Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking gaan we het WASH IT! programma uitvoeren. Hiermee kunnen we ervoor zorgen dat er wereldwijd nog meer mensen toegang tot schoon drinkwater en toiletten krijgen.

WASH IT!

In dit programma gaan we lokale maatschappelijke organisaties ondersteunen en hun positie versterken. Zodat zij samen met de bevolking op kunnen komen voor hun rechten. En weten hoe ze hun regering en donoren kunnen aansporen om meer te investeren in water en sanitatie.

 

Start de conversatie

Deel dit artikel

Long reads

Een long read is een diepgaand artikel over één van de onderwerpen waar wij ons mee bezighouden.

Meer ‘long reads’ Lees volgende long read