Long read

Simavi & Made Blue samen voor WASH in Bangladesh

Maksuda Bekum: “Mijn kind had huiduitslag vanwege het ongezonde water. We haalden het water van ver. En omdat het zo weinig was, moesten we altijd zuinig zijn. Maar nu drinkt iedereen veilig drinkwater. Mijn familie is gezonder en gelukkiger.”

Het gezamenlijke project van Simavi en Made Blue vindt plaats in het zuiden van Bangladesh: Khulna. In deze streek is de toegang tot veilig drinkwater, sanitaire voorzieningen en kennis over goede hygiëne beperkt. Dit vormt een ernstige bedreiging voor de gezondheid van de bewoners.

Met de aanleg van waterdrinkvoorzieningen verbeteren we de toegang en het gebruik van schoon drinkwater op scholen en in gemeenschappen. Waardoor bewoners minder vaak ziek zijn en uit de vicieuze cirkel van armoede kunnen breken.

Over Made Blue

Made Blue spiegelt het drinkwaterverbruik van aangesloten merken en organisaties in Nederland met het duurzaam beschikbaar maken van drinkwater in ontwikkelingslanden: een liter voor een liter. Organisaties krijgen inzicht in hun watervoetafdruk, investeren in merkwaarde en dragen bij aan beschikbaarheid van drinkwater elders in de wereld. Made Blue biedt onderscheidend vermogen met positieve, meetbare impact, onafhankelijk geverifieerd.

Deze samenwerking is daarom een ideale fit met het werk dat we doen: investeren in een goede gezondheid voor iedereen.

Start de conversatie

Deel dit artikel

Long reads

Een long read is een diepgaand artikel over één van de onderwerpen waar wij ons mee bezighouden.

Meer ‘long reads’ Lees volgende long read