Long read

Goed Geld Gala 2016: Simavi ontvangt €900.000 van Postcode Loterij!

Tijdens het Goed Geld Gala 2016 op 26 januari, hebben wij van de Nationale Postcode Loterij weer een bijdrage van €900.000 euro mogen ontvangen. Hier zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee!

Met dit fantastische bedrag kunnen wij nog meer mensen helpen in de meest kwetsbare gebieden in Afrika en Azië. Wij willen in 2020 de gezondheid van 10 miljoen mensen hebben verbeterd.

Dit doen wij door te investeren in de basisvoorwaarden voor gezondheid. Iedereen heeft recht op schoon drinkwater, toiletten, goede hygiëne en veilige zwangerschappen. Op dit moment hebben nog steeds 750 miljoen mensen geen toegang tot veilig drinkwater en heeft 1/3 van de wereld geen toegang tot een toilet. Ook kampen dagelijks 1,4 miljoen mensen met infecties als gevolg van slechte hygiëne en sterven wereldwijd 1.000 vrouwen per dag door complicaties tijdens de zwangerschap of bevalling.

Samen met de lokale bevolking bouwen we toiletten, handenwasvoorzieningen en regenwateropslagtanks zodat de gemeenschappen niet meer geïnfecteerd worden door vies water. Ook geven we training over betere hygiëne en veilige zwangerschappen.

Door de bijdrage van de Nationale Postcode Loterij kunnen wij verder met het realiseren van ons doel, bedankt Nationale Postcode Loterij!

Start de conversatie

Deel dit artikel

Long reads

Een long read is een diepgaand artikel over één van de onderwerpen waar wij ons mee bezighouden.

Meer ‘long reads’ Lees volgende long read