Long read
29 augustus 2016

Simavi winnaar van de Foundation Innovation Challenge van de Packard Foundation

Simavi’s projectvoorstel ‘Raising Voices for Better Choices’ is beloond in de Foundation Innovation Challenge door de David’s and  Lucille Packard Foundation. Ons idee werd gekozen als één van de vijf winnaars voor een subsidie. 

Ons innovatieve project geeft jongeren in Malawi de mogelijkheid om met het gebruik van een applicatie op hun mobiele telefoontje de jeugdvriendelijke gezondheidszorg te beoordelen. De app geeft de plaatselijke autoriteiten zo gelijk een overzicht hoe de medische voorzieningen in hun gemeenschap presteren.

Voorzieningen onder maats

Ondanks het feit dat ongeveer 66% van de bevolking van Malawi uit jongeren bestaat, worden de behoeftes van deze jongeren vaak niet gehoord. De kwaliteit van de zorg is slecht, waardoor veel jongeren niet de begeleiding, voorbehoedsmiddelen of voorlichting krijgen die zij nodig hebben. Er wordt nauwelijks gebruik gemaakt van de bestaande gezondheidszorg, doordat deze niet voldoet aan de behoefte van de jongeren zelf.

Kwaliteit gezondheidszorg beoordelen

Samen met lokale partners, zal Simavi in het Mangochi district, Malawi, starten met het ‘Mobiele gezondheidsproject’. Met behulp van de mobiele app, zal data worden verzameld, waardoor de zorg van vijf medische instellingen beoordeeld wordt. Zo hebben jongeren, zorgverstrekkers en de lokale autoriteiten beter zicht op de kwaliteit van de zorg en kunnen zij gericht verbeteringen aanbrengen.

Mobiele applicatie

De mobiele app maakt het voor jongeren gemakkelijker en aantrekkelijker hun stem te laten horen en hun mening te geven over de kwaliteit van de gezondheidszorg. Dankzij de gegevens van de mobiele app kan gekeken worden waar het verschil zit tussen de behoeftes van de jongeren en de gezondheidszorg nu. Vervolgens kan deze data gebruikt worden om de overheid en gezondheidsinstellingen verantwoordelijk te houden voor de kwaliteit van jeugdvriendelijke gezondheidszorg.

Meer inhoudelijke informatie over het project vind je hier.

 

Start de conversatie

Deel dit artikel

Long reads

Een long read is een diepgaand artikel over één van de onderwerpen waar wij ons mee bezighouden.

Meer ‘long reads’ Lees volgende long read