Long read
Drinkwater

Sponsorloop kanjers aan het woord

Elk jaar halen deelnemende leerlingen geld op voor drinkwaterprojecten in ontwikkelingslanden. Het is geweldig om de betrokkenheid van deze jonge sponsorlopers te zien. Zo zetten deze top meiden zich actief in om de toegang tot schoon drinkwater voor hun leeftijdgenootjes in Oeganda, Kenia en Tanzania te verbeteren.

WvW Fien Facebookbericht

De 9-jarige Fien en haar vriendin Puck deden met hun school mee aan Wandelen voor Water. Om sponsors te zoeken voor hun deelname, stuurde Fien een e-mail naar haar familie en plaatste ze een bericht op de Facebook van haar vader. Dat leverde veel leuke reacties op. Met deze actie haalde Fien een geweldig bedrag van 465 euro op. Wat een prestatie!

Fien: “Ik heb veel mensen overtuigd met een foto van mij met 6 liter water. Zodat iedereen kon zien hoeveel water het was.  Ik vertelde wat Simavi met het geld ging doen in Kenia en Ghana!”

 

 

WvW Shen-EnOok de 11-jarige Shen-En liep met haar school 6 kilometer met 6 liter water in haar rugzak. Vol goede moed ging zij van tevoren op pad om sponsors te zoeken.

Shen-En: “Ik vertelde dat kinderen in Kenia elke dag ongeveer 6 km per dag moeten lopen voor schoon drinkwater. En dat er nog steeds kinderen doodgaan aan ziektes door onveilig drinkwater, zoals diarree. Daarna legde ik uit wat Wandelen voor Water doet.”

Shen-En stopte pas toen de voor- én achterzijde van het invulformulier vol was.  In totaal haalde zij een prachtig bedrag van 160 euro op!

 

 

drinkwaterprojectenDe 10-jarige Flora Linn liep samen met haar klasgenootjes mee met de Avondvierdaagse in Amersfoort en haalde met haar inspanningen een geweldig bedrag van 445 euro op! Een fantastische prestatie! Wij vroegen Flora hoe zij dit voor elkaar kreeg.

“Om geld op te halen voor de drinkwaterprojecten ben ik de hele straat afgegaan en heb iedereen gevraagd die wij kennen. Ook heb ik onze familie om een bijdrage gevraagd en ook vrienden van mijn ouders. Iedereen was heel enthousiast en daardoor wilde de mensen wel geld geven.”

Haar tip voor leerlingen die dit jaar meelopen: “Ga vooral zoveel mogelijk bekenden en familie om een bijdrage vragen. Iedereen vindt dat leuk. Verder zou ik geen 6 liter in je rugzakje doen. Minder mag best want de avondvierdaagse is voor sommigen 10km en dan is 6kg wel wat zwaar.”

 

 

 

Start de conversatie

Deel dit artikel

Long reads

Een long read is een diepgaand artikel over één van de onderwerpen waar wij ons mee bezighouden.

Meer ‘long reads’ Lees volgende long read