Long read
Hygiëne
2 mei 2016

Verras je moeder en help tegelijkertijd een moeder in India

Samen met moeders werkt Simavi aan projecten op het gebied van hygiëne en gezondheid. De donatie van Mama Sopa zet Simavi in voor moeders in India. Samen met lokale partners geven we hier voorlichting over goede hygiëne. Van levensbelang, want diarree is de derde belangrijkste doodsoorzaak in ontwikkelingslanden. Als iedereen handen wassen zou opnemen in zijn of haar dagelijkse routine, scheelt dit gemiddeld een miljoen doden per jaar. Om echt gezond te kunnen leven is het daarom belangrijk dat deze moeders bewust zijn van goede hygiëne. Want als je gezond bent kun je naar school of werken en zo de armoedespiraal doorbreken.

Goede hygiëne, hét medicijn tegen armoede

In India werkt Simavi in Orissa, Bihar en Jharkand aan het geven van voorlichting aan moeders en de lokale bevolking. In deze arme gebieden heeft maar 4,5 procent van de huishoudens toegang tot voorzieningen als toiletten. De hygiënische omstandigheden zijn slecht, waardoor levensgevaarlijke ziektes zich gemakkelijk verspreiden. Simavi werkt hier met onze lokale partner aan verbetering van de toegang tot veilig water, toiletten en hygiëne en zet lokale comités op, waarbij de bevolking zelf ook leert op te komen voor hun recht op toegang tot veilig water.

Goede hygiëne cruciaal

Tegelijkertijd focust het project zich op gedragsveranderingen. De moeders en lokale bevolking krijgen voorlichting over een betere dagelijkse hygiëne, zoals het belang van handen wassen voor het eten of na een toilet bezoek, veilig gebruik van water en het gevaar van onhygiënische gewoonten. Kleine veranderingen in routine kunnen ál het verschil maken en zorgen voor een betere gezondheid.

Elke Mama Sopa één hygiënetraining

Mama Sopa en Simavi werken al een aantal jaar samen aan een gezonde toekomst. In India geven we middels de hygiënetrainingen, moeders de kennis die ze nodig hebben om ziektes te voorkomen. Tot nu toe hebben we samen al 50.000 hygiënetrainingen gerealiseerd. Een samenwerking om trots op te zijn.

Alle zeepproducten van Mama Sopa zijn zonder parabenen of vervuilende microplastics, PH neutraal, SL(E)S vrij en dermatologisch getest. Je koopt Mama Sopa bij Waar winkels of online.

WINACTIE: én speciaal voor Moederdag geven we 10 Mama Sopa setjes weg! Jouw moeder verassen en tegelijkertijd iemand anders helpen? Volg ons dan op Instagram! Als je dat vóór 6 mei doet, maak je kans op een echt Mama Sopa pakket vol bubbels voor het goede doel.

Start de conversatie

Deel dit artikel

Long reads

Een long read is een diepgaand artikel over één van de onderwerpen waar wij ons mee bezighouden.

Meer ‘long reads’ Lees volgende long read