Long read

Vitens Evides International investeert in watervoorzieningen

Vitens Evides International (VEI) werkt voortdurend aan het winnen, zuiveren en leveren van drinkwater van kwaliteit. Vitens Evides is werkzaam in Nederland, maar ook voor meer dan tientallen miljoenen mensen in landen waar veilig drinkwater niet vanzelfsprekend is.

VEI weet alles van hoe een urbaan drinkwater bedrijf optimaal van bron tot tap zijn operationele processen moet inrichten en beheren en is daarmee complementair aan Simavi. Met de kennis en expertise van Simavi op het organiseren van gemeenschappen en het geven van voorlichting over goede hygiene en hoe drinkwater geconsumeerd moet worden, is er een bijzondere samenwerking waarbij beider partijen elkaar aanvullen.

In Nederland is het leveren van kraanwater goed geregeld en dat is een groot goed. Als Nederlands drinkwaterbedrijf neemt VEI zijn verantwoordelijkheid om ook hun steentje bij te dragen om dit ook in minder ontwikkelde landen dichterbij te brengen.

Zo heeft VEI sinds zijn bestaan (opgericht in 2005) al in meerdere projecten met Simavi samengewerkt, onder andere in Malawi, Bangladesh en Indonesië.

Samen werken we aan het behalen van de millennium doelstellingen, namelijk verbeterde toegang tot schoon drinkwater.

Start de conversatie

Deel dit artikel

Long reads

Een long read is een diepgaand artikel over één van de onderwerpen waar wij ons mee bezighouden.

Meer ‘long reads’ Lees volgende long read