Long read

Wandelen voor Water tijdens de Avond4Daagse

Samenwerking tussen de Avondvierdaagse, Rotary en Simavi

In 2015 is voor het eerst een combinatie gemaakt tussen Wandelen voor water en de Avondvierdaagse. Deze combinatie bleek heel succesvol. In Amersfoort en Leusden samen werd een bedrag opgehaald van 42.000 euro. Daarvoor hebben we 4 scholen in Ghana kunnen helpen. Fantastisch!

Voor de editie van Wandelen voor Water 2019 in Amersfoort en Leusden, werken de Avondvierdaagse (Wandelverenigingen Amersfoort, Hoogland, Vathorst en Leusden), Simavi en de Rotaryclubs Amersfoort-Regio en Amersfoort-Stad, Amersfoort en Leusden weer samen. Het is ook nu weer de bedoeling zoveel mogelijk geld in te zamelen om daarmee scholen in Tanzania en Oeganda van drinkwater en toiletten te voorzien. Voor elke 10.000,- euro die wordt opgehaald kan één school worden voorzien van water en toiletten. Om dit doel te bereiken staat dit jaar weer 1 van de dagen van de Avondvierdaagse in het teken van Wandelen voor Water. De Avondvierdaagse wordt in de verschillende plaatsen in mei en juni gelopen.

Doen u en uw leerlingen ook mee met de Avondvierdaagse? Geef uw school dan ook op om mee te doen met Wandelen voor Water 2019. Hierdoor krijgt de Avondvierdaagse een extra bijzondere betekenis. Schrijf je hier in.

Uiteraard kunnen ook de lagere groepen meedoen aan dit evenement. Immers: hoe meer kinderen voor water willen lopen en meedoen aan de sponsoractie, hoe beter. Deze groepen krijgen wel een rugzakje maar hoeven niet perse met water te lopen.

Start de conversatie

Deel dit artikel

Long reads

Een long read is een diepgaand artikel over één van de onderwerpen waar wij ons mee bezighouden.

Meer ‘long reads’ Lees volgende long read

Related stories