Een gezond leven voor iedereen.

Over Simavi

Alleen als je gezond bent kun je jezelf ontwikkelen, voor je gezin zorgen en zo de armoedespiraal doorbreken. Daarom investeren wij in de basisomstandigheden voor een gezond bestaan en zorgen wij ervoor dat kwetsbare mensen – vooral meisjes en vrouwen – een gezond leven kunnen leiden.

3 vragen

Ariette is Managing Director van Simavi. Na een lange carrière bij  het Zweedse SCA (bekend om zijn merken zoals Edet en Libresse), is ze gedreven om de publieke en private sector, kennisinstellingen, NGO’s en lokale gemeenschappen te inspireren om samen te werken aan een gezond leven voor iedereen.

Op ons kun je bouwen

Simavi heeft al 93 jaar ervaring met het verbeteren van gezondheid wereldwijd.

Cliché

Waarom is er na ruim 90 jaar nog steeds ontwikkelingswerk nodig?

In de beginjaren van Simavi richtten wij ons op de verscheping van medicijnen naar met name Nederlands-Indië. Tropenartsen behandelden in landen waar de noodzaak hoog was mensen met ziektes zoals polio, tuberculose en lepra. In de loop der jaren is het werk van Simavi verschoven. De focus van ons werk ligt momenteel op thema’s die van levensbelang zijn voor mensen om een gezond leven te leiden: water, sanitaire voorzieningen (onder andere toiletten), hygiëne en veilige zwangerschap. Wij doen dit altijd door steun te geven aan lokale initiatieven, die ook door de lokale bevolking zelf worden uitgevoerd.

Door onze aanpak waarin we voorzieningen combineren met het betrekken van de overheid en het versterken van lokale gemeenschappen, zijn de resultaten blijvend. Zo lang er wereldwijd meer dan 750 miljoen mensen geen toegang tot veilig drinkwater hebben, een derde van de wereldbevolking geen toegang heeft tot een toilet en wereldwijd 800 vrouwen per dag sterven door complicaties tijdens of vlak na de bevalling, is ons werk nodig.

Leer onze Raad van Toezicht kennen

Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht is het bestuursorgaan van Simavi, dat ons management adviseert.

Leer onze leden kennen

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

...of kom in contact via Facebook, Twitter en LinkedIn