Quick read
18 augustus 2015

’15 jaar en zwanger’ uitgelicht in Volkskrant

Vandaag is het werk van Simavi over veilige zwangerschappen in Ghana uitgelicht in het katern van de Volkskrant. “Zwangerschapsbegeleiding, verloskunde en postnatale begeleiding is in Ghana gratis, maar niet vanzelfsprekend.”

Begin augustus was fotograaf Raymond Rutting op bezoek bij de projecten van Simavi in Ghana. Zo bezocht hij lokale partners als NPHS en Intagrad. In de Volkskrant laat hij een eerste selectie van zijn werk zien op het thema zwangerschap.

“In bepaalde stammen in de Upper East Region is het de gewoonte meisjes na hun eerste ongesteldheid uit te huwelijken. Vaak bevallen ze al op hun 14de of 15de van hun eerste kind.”

Simavi werkt daarom in het noorden van Ghana in kleine gezondheidscentra, zodat zwangere vrouwen professionele hulp kunnen hebben voor, tijdens en na de bevalling. Om zo het moeder- en kindsterftecijfer naar beneden te brengen. “Veel vrouwen worden alleen bijgestaan door traditionele vroedvrouwen. Die hebben geen medische achtergrond, met alle risico’s van dien bij complicaties.”

Op vrijdag 30 oktober zijn de rest van de beelden over onze andere thema’s te zien in ‘De Gang’ in Haarlem.

Lees hier het artikel

 

Start de conversatie

Deel dit artikel

Quick reads

Een quick read is een kort artikel over een actueel onderwerp dat te maken heeft met onze aanpak.

Meer ‘quick reads’ Lees volgende quick read