Quick read
7 februari 2017

Goed Geld Gala; 900.000 euro voor betere gezondheid wereldwijd

In Koninklijk Theater Carré werden tijdens het Goed Geld Gala de donaties bekendgemaakt van de Nationale Postcode Loterij. Daar hoorden we dat we ook in 2017, maar liefst 900.000 euro ontvangen voor onze projecten.

We zijn enorm blij met dit geweldige bedrag! Dankzij de Postcode Loterij en haar donateurs kunnen we nog meer mensen helpen aan een gezonde basis.

Alleen als je gezond bent, kun je jezelf ontwikkelen door te werken of naar school te gaan. Alleen dan kun je de cirkel van armoede doorbreken. Daarom werken wij aan een gezonde basis voor iedereen. Door te investeren in schoon water, veilige toiletten, goede hygiëne en veilige zwangerschappen. Deze totaalaanpak zorgt ervoor dat mensen uit de armoede kunnen ontsnappen.

In veel kwetsbare gebieden in Azië en Afrika zijn helaas deze basisvoorwaarden voor een gezond bestaan niet op orde. Samen willen we hier verandering in brengen, zodat iedereen de kans krijgt op een gezonde basis.

Het belang van samenwerken was tevens het onderwerp van de speech van voormalig president van de Verenigde Staten Bill Clinton. Als eregast sprak hij namens de Clinton Foundation over de concrete stappen die we kunnen nemen als we de wereld willen verbeteren.

Onze dank gaat uit naar alle deelnemers aan de Nationale Postcode Loterij, dankzij jullie bijdrage kunnen wij verder met het realiseren van ons doel.

 

Start de conversatie

Deel dit artikel

Quick reads

Een quick read is een kort artikel over een actueel onderwerp dat te maken heeft met onze aanpak.

Meer ‘quick reads’ Lees volgende quick read