Quick read

Duurzame ontwikkeling voor natuur, gemeenschap en onafhankelijkheid

Zowel The Good Roll als Simavi houden van duurzaamheid! Zo is The Good Roll gemaakt van gerecycled toiletpapier, 100% afkomstig van post-consumer papierafval zoals boeken en oud papier. Hierdoor blijven bomen in de grond en bieden ze leefgebied voor dieren in het wild, houden ze de lucht schoon en wordt de bodem beschermd tegen erosie.

Het WASH & Learn project van Simavi legt een grote nadruk op duurzaamheid op scholen en de omliggende gemeenschap. Zo wordt er extra aandacht besteed aan voorlichting en kennisoverdracht binnen het programma (lees meer) en voor het onderhoud van de toiletgebouwen, om er zo voor te zorgen dat ze functioneel blijven voor minimaal 15 jaar.

Door het aanleggen van voorzieningen in zowel de scholen als de omliggende dorpen, wordt de hele gemeenschap erbij betrokken. Het stimuleren van lokaal ondernemerschap zorgt er op haar beurt weer voor dat mensen zelfvoorzienend worden en kunnen werken aan hun economische ontwikkeling. Zo werken we aan een duurzame verandering.

Start de conversatie

Deel dit artikel

Related stories