Quick read
8 maart 2017

Het stoppen van geweld tegen vrouwen

Op internationale vrouwendag staan we stil bij de kracht van vrouwen en dat is hard nodig. Want hoewel 50% van de wereldbevolking vrouw is, doen zij 66% van het werk, verdienen zij 10% van het wereldinkomen en hebben zij minder dan 1% van alle bezittingen. Wij vinden dit onacceptabel, omdat we weten dat dit onder meer komt doordat er nog steeds veel geweld is tegen vrouwen.

Geweld

Over de hele wereld hebben vrouwen te maken met geweld. 35% van vrouwen wereldwijd hebben in hun leven te maken gehad met huiselijk geweld of ander seksueel geweld. De effecten hiervan zijn gigantisch op zowel fysiek als seksueel en mentaal gebied. Geweld en de angst voor geweld verkleint de bijdrage van vrouwen aan sociale en economische ontwikkeling en voorkomt dat vrouwen volledig kunnen deelnemen aan de maatschappij. Daarom zetten wij ons in om het geweld tegen meisjes en vrouwen te stoppen. Lees hier meer over ons standpunt.

Going for Gold

Zo werken we in het Going for Gold programma aan een gelijkwaardige behandeling en de economische emancipatie van vrouwen. Vrouwen die in en om de kleinschalige goudmijnen in Ghana en Tanzania werken en wonen, worden vaak gediscrimineerd en achtergesteld. Om de situatie in de goudmijnen te verbeteren en kansen voor deze vrouwen te creëren om hun positie te verbeteren zijn we in samenwerking met Solidaridad en Healthy Entrepeneurs onlangs Going for Gold gestart. Lees hier over Going for Gold.

 

Start de conversatie

Deel dit artikel

Quick reads

Een quick read is een kort artikel over een actueel onderwerp dat te maken heeft met onze aanpak.

Meer ‘quick reads’ Lees volgende quick read