Quick read
28 juni 2017

Het WASH SDG Consortium krijgt €59 miljoen euro toegekend om te starten met innovatief programma

Op 22 juni ontving het WASH SDG Consortium – een samenwerking tussen WASH Alliance International (WAI*), Plan Nederland en SNV – fantastisch nieuws van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Als WASH SDG Consortium kregen we een bedrag van €59 miljoen euro toegekend voor ons gezamenlijke programma.

Dit consortium – geleid door Simavi – is uniek in de wereld, omdat het bijna de hele Nederlandse watersector bij elkaar brengt bij het effectief en efficiënt realiseren van ons doel om duurzame toegang tot water en toiletten te realiseren voor iedereen.

Impact & duurzame ontwikkelingsdoelen

Met het programma gaan we de komende vijf jaar het hygiëne gedrag voor minstens 2 miljoen mensen verbeteren en toegang tot- en het gebruik van veilig drinkwater voor minstens 450.000 mensen verbeteren. Het programma gaat van start in 7 landen: Bangladesh, Ethiopië, Indonesië,  Nepal, Tanzania, Oeganda en Zambia. In deze landen wonen grote aantallen mensen die geen toiletten en andere sanitaire voorzieningen tot hun beschikking hebben. Bijvoorbeeld omdat zij in afgelegen of juist heel dichtbevolkte gebieden wonen waar geen toezicht is op de verstedelijking en de drinkwatervoorziening verslechterd.

We zijn bijzonder enthousiast over de start van dit nieuwe programma en kunnen niet wachten om te beginnen.

Voor meer informatie over het programma, klik hier.

Wil je op de hoogte blijven van ons werk, meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief.

* Bestaande uit Simavi, Akvo, AMREF Flying Doctors, RAIN, WASTE, IRC, Wetlands, RUAF en PRACTICA Foundation

Start de conversatie

Deel dit artikel

Quick reads

Een quick read is een kort artikel over een actueel onderwerp dat te maken heeft met onze aanpak.

Meer ‘quick reads’ Lees volgende quick read

Related stories