Quick read
9 januari 2018

Lilianne Ploumen wint Machiavelliprijs voor SheDecides

Vandaag werd bekend dat Lilianne Ploumen de Machiavelliprijs wint voor haar initiatief SheDecides. Zeer terecht, vinden wij.

 De oud-minister van ontwikkelingssamenwerking richtte SheDecides begin vorig jaar op, met het doel de bezuiniging van de Amerikaanse regering op gezinsplanning in arme landen te compenseren.

Met het besluit van de Amerikaanse president Trump om financiering stop te zetten aan organisaties die vrouwen toegang biedt tot anticonceptie, abortus of voorlichting, zou de hoeveelheid ongewenste zwangerschappen en gevallen van moedersterfte ernstig oplopen binnen nu en drie jaar.

Om hier iets aan te doen initieerde Ploumen SheDecides, een wereldwijd fundraising initiatief voor de rechten van vrouwen en meisjes over de hele wereld om zelf te kunnen beslissen of ze kinderen willen, wanneer en met wie’. “Binnen nog geen zes weken ontstond een wereldwijde beweging van landen, fondsen en particulieren”. SheDecides werd binnen no-time een groot succes en haalde afgelopen jaar bijna 400 miljoen euro op!

De Machiavelliprijs wordt elk jaar toegekend voor een opmerkelijke prestatie op het gebied van publieke communicatie. De uitreiking vindt plaats op 14 februari in Den Haag.

Simavi feliciteert Lilianne Ploumen met het winnen van deze internationale prijs en haar bijdrage aan de rechten van meisjes en vrouwen wereldwijd. Lees hier verder.

Start de conversatie

Deel dit artikel

Quick reads

Een quick read is een kort artikel over een actueel onderwerp dat te maken heeft met onze aanpak.

Meer ‘quick reads’ Lees volgende quick read