Quick read
10 augustus 2018

Op hoge hakken in Afrika

Ben jij bereid alles op te geven voor jouw grootste droom? Het snelle leven hier in Nederland te verruilen voor de laid-back cultuur van Kenia? In het inspirerende boek ‘Op hoge hakken in Afrika’ verteld Chantal Heutink hoe ze alles opgaf om haar ambitie te realiseren: ieder meisje in Kenia naar school, ook tijdens hun ‘rode dagen’.

Chantal zette succesvol een social business op in Kenia en richtte I-Care op. Daarmee zorgde ze er onder andere voor dat uitwasbaar maandverband beschikbaar kwam voor een continent met meisjes vol jongen dromen. Haar doel: niet langer ogen vol neergeslagen schaamte in de halflege klaslokalen, maar een generatie jonge vrouwen met een trotse blik vooruit.

Chantal Heutink is bekend als ‘the lady in red dealing with the red issue’. Een blonde zakenvrouw op hakken die alles deed voor haar ambitie. Behalve op blote voeten door het stof gaan. Haar boek is taboedoorbrekend van het hoopvolle begin tot het bittere einde. En verder – onversneden inspiratie in haar puurste vorm -.

Het boek ‘Op hoge hakken in Afrika’ vind je hier terug in onze cadeaushop, als inspirerend cadeau of gewoon voor jezelf. Van elk boek dat wordt verkocht komt een deel ten goede aan de projecten van Simavi.

* tip: sla een voorraadje in: altijd handig om een cadeautje in huis te hebben voor onverwachte situaties.

Start de conversatie

Deel dit artikel

Quick reads

Een quick read is een kort artikel over een actueel onderwerp dat te maken heeft met onze aanpak.

Meer ‘quick reads’ Lees volgende quick read