Quick read
21 september 2015

Prinses Beatrix aanwezig bij viering 90 jaar Simavi

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden woont op woensdag 28 oktober 2015 de viering van het negentigjarig bestaan van Simavi in Haarlem bij.

De viering start met een symposium in de Kerk van de Doopsgezinde Gemeente in Haarlem. Tijdens het symposium worden verleden, heden en de toekomst van de ontwikkelingsorganisatie met elkaar verbonden. Aansluitend wordt in de naastgelegen fotogalerie ‘De Gang’ de fototentoonstelling ‘Voorkómen is beter, 90 jaar Simavi’ geopend. De foto’s zijn gemaakt door Raymond Rutting, bekend als Fotojournalist van het Jaar (1997 en 2004). Hij heeft tijdens een rondreis door Ghana op een pakkende wijze de resultaten van negentig jaar ontwikkelingswerk door Simavi in beeld gebracht. De expositie is vrij toegankelijk vanaf 31 oktober tot en met 31 januari 2016. Bezoekadres: Grote Houtstraat 43, Haarlem

Prinses Beatrix is beschermvrouwe van Simavi. Ze volgde haar moeder en grootmoeder op die sinds het begin van de vorige eeuw zich hebben ingezet voor de organisatie.

Start de conversatie

Deel dit artikel

Quick reads

Een quick read is een kort artikel over een actueel onderwerp dat te maken heeft met onze aanpak.

Meer ‘quick reads’ Lees volgende quick read