Quick read
28 oktober 2015

Prinses Beatrix aanwezig bij symposium ter ere van 90 jaar Simavi

Vandaag viert Simavi haar 90-jarig bestaan met het symposium ‘Voorkómen is beter’  in de Vereenigde Doopsgezinde Gemeente Haarlem, in het bijzijn van beschermvrouwe prinses Beatrix, partners, donateurs en vrijwilligers.

Tijdens deze feestelijke ochtend werden het verleden, heden en de toekomst van Simavi op een bijzondere manier met elkaar verbonden door presentatrice Sylvana Simons. Zij interviewde directeur Ariette Brouwer en fotograaf Raymond Rutting.

Daarnaast spraken Maria Martens (CDA, Eerste Kamer), Ephy Imbala Munameza (partnerorganisatie CABDA in Kenia) en Merijn Everaarts (samenwerkingspartner Dopper) over het werk van Simavi en de impact daarvan.

Na de bijeenkomst in de kerk, waarbij alle bezoekers hun wensen opschreven, die  als een rode draad door het programma liepen, bezocht prinses Beatrix als eerste de expositie ‘Voorkómen is beter – 90 jaar Simavi’ van  fotograaf Raymond Rutting in de naastgelegen ‘Fotogalerie De Gang’. Raymond Rutting heeft tijdens zijn rondreis door Ghana de noodzaak en impact van het werk van Simavi vastgelegd. De expositie is gratis toegankelijk voor het publiek van 31 oktober tot en met 30 januari 2016.

Copyright Carolien Sikkenk

Simavi streeft naar een gezonde basis voor iedereen. Wij hebben als doel om in 2020 de gezondheid van tien miljoen mensen in kwetsbare gebieden in Afrika en Azië structureel te hebben verbeterd. Om deze ambitie te realiseren werken wij volgens een geïntegreerde aanpak waarin behoeften, wensen en ideeën van de lokale gemeenschappen centraal staan. Want ontwikkeling begint bij een gezonde basis.

 

Over Simavi

Simavi verbetert de gezondheid van mensen in kwetsbare gemeenschappen in Azië en Afrika. Blijvend. Dat doen we door te investeren in een gezonde basis: water, toiletten, hygiëne, geplande en gezonde zwangerschappen. Samen maken we het verschil en bouwen we aan een gezonde toekomst voor iedereen.

 

Noot voor de redactie

Voor vragen over het 90-jarig jubileum of interviewverzoeken, kunt u contact opnemen met ons contactpersoon Christine van Zuylen:

Tel.: 06 – 1375 1693 / E-mail: christine.van.zuylen@lindblom.nl

Start de conversatie

Deel dit artikel

Quick reads

Een quick read is een kort artikel over een actueel onderwerp dat te maken heeft met onze aanpak.

Meer ‘quick reads’ Lees volgende quick read