Quick read
22 september 2017

Prinses Beatrix opent kantoor Simavi in bijzijn van nieuwe ambassadeur Barry Atsma

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden heeft in haar rol als beschermvrouwe van de stichting, vandaag het nieuwe kantoor van Simavi officieel geopend. De ontwikkelingsorganisatie keert na 90 jaar officieel terug naar de hoofdstad, waar het in 1925 werd opgericht. Simavi grijpt deze feestelijke opening aan om haar nieuwe ambassadeurs Barry Atsma en Britte Lagcher te introduceren.

De acteur en actrice gaan met Simavi de schouders zetten onder het realiseren van haar hoogste ambitie: een gezond leven voor iedereen.

“Simavi maakt het verschil voor vele mensen in Afrika en Azië die dat nodig hebben, zodanig dat het effect ook blijvend is. Ik verheug me erop om me hiervoor, waar ik kan, in te zetten”, zegt Barry.

Simavi is afgelopen jaar een nieuwe weg ingeslagen. Samen met het Impact Centre Erasmus heeft de ontwikkelingsorganisatie een database van onderzoek laten aanleggen naar de impact van interventies. Simavi heeft als een van de eerste al haar interventies onder deze wetenschappelijke loep gelegd. Als iets vanaf nu aanwijsbaar niet goed werkt, passen we het programma aan of stoppen we er zelfs mee.

“We willen zo een bijdrage leveren aan een betere inzet van beperkte middelen en het verbeteren van de impact van ontwikkelingssamenwerking”, aldus directeur Ariette Brouwer.

Start de conversatie

Deel dit artikel

Quick reads

Een quick read is een kort artikel over een actueel onderwerp dat te maken heeft met onze aanpak.

Meer ‘quick reads’ Lees volgende quick read