Quick read
3 november 2017

Race mee voor een plee

Ambassadeur Barry Atsma loste afgelopen zondag het startschot voor de duizend renners die meededen aan de 5de Startbaanrun. Onder het motto ‘Race mee voor een plee’ vraagt Simavi op een ludieke en eigentijdse manier aandacht voor een van onze grootste speerpunten: goede sanitaire voorzieningen voor iedereen. Hiermee starten wij de #toiletselfie-movement in aanloop naar Wereld Toilet Dag op 19 november.

Wereldwijd hebben 2,4 miljard mensen geen toegang tot een toilet. Dat is een derde van de wereldbevolking! Wat voor ‘ons’ heel normaal is, is voor heel veel mensen helemaal niet normaal. Want wie geen toegang heeft tot een schoon toilet en voorzieningen om je handen te wassen, loopt grote gezondheidsrisico’s. Daarom starten wij de #toiletselfie-movement. De komende twee weken kan iedereen ongegeneerd zijn of haar #toiletselfie posten om bewustwording te genereren voor dit grote probleem.

Doe ook mee voor een schone plee en plaats je eigen #toiletselfie.

Hoe doe je mee? Simpel:

MAAK je selfie op/bij een toilet, UPLOAD de foto op je favoriete social media kanaal en DEEL je selfie met #toiletselfie in het bericht en tag @SimaviNL.

Iedereen ter wereld verdient een gezonde basis.

Start de conversatie

Deel dit artikel

Quick reads

Een quick read is een kort artikel over een actueel onderwerp dat te maken heeft met onze aanpak.

Meer ‘quick reads’ Lees volgende quick read