Quick read

Schrijf je nu in voor de Hike for Health

Maak de Himalaya-trektocht van je leven en maak het verschil in de gezondheid van moeders en kinderen in Nepal. In november 2019 organiseert Simavi de allereerste Hike for Health in Nepal. En jij kan mee! De Hike for Health bestaat uit een 5-daagse wandeltocht door het spectaculaire Annapurna-gebergte. Omgeven door besneeuwde Himalaya-toppen trek je naar Poon Hill op 3.200 meter hoogte.

Waarom Nepal?

Nepal kent de hoogste moedersterfte van Azië. Per 10.000 kindjes die worden geboren, sterven 259 moeders. In Azië ligt dat gemiddelde op 182 en in Nederlands op 10 moeders. Van de 1.000 geboren kindjes sterven er in Nepal maar liefst 21, terwijl in Nederland maar 0,003% sterft. Gelukkig is de oplossing eenvoudig en met jouw hulp goed te integreren.

Zie waar je het voor doet

Voorafgaand aan de hike bezoeken we Simavi’s projecten in Nepal. Deze richten zich op betere hygiëne, toiletten en watervoorzieningen in de armste delen van het land. Maak kennis met de lokale gemeenschappen en zie met eigen ogen waar Simavi aan werkt. Zo krijg je direct zicht op het verschil dat jouw ingezamelde sponsorgeld maakt.

Door mee te doen aan de Hike for Health steun je niet alleen de projecten van Simavi, je gaat ook op een ontdekkingsreis door één van ’s werelds mooiste natuurgebieden. Ben jij een sportieve natuurliefhebber die houdt van een wereld verbeterende missie? Hike dan mee naar grote hoogten, zamel geld in voor de essentiële projecten van Simavi en maak het verschil in de gezondheid van moeders en kinderen in Nepal!

Wil je meer informatie over de Hike for Health Nepal 2019? Bezoek één van onze informatiebijeenkomsten, vraag de gratis informatiebrochure aan of schrijf je direct in!

Start de conversatie

Deel dit artikel

Quick reads

Een quick read is een kort artikel over een actueel onderwerp dat te maken heeft met onze aanpak.

Meer ‘quick reads’ Lees volgende quick read