Quick read
13 oktober 2017

Simavi is op zoek naar doorbijters

Altijd al willen deelnemen aan een sportieve uitdaging? Maar nog niet de juiste gevonden?
Dan is dit een ‘run’ die je niet mag laten lopen. Vlieg over een baan van 5 of 10 kilometer, geniet van de bijzondere locatie en ervaar een onvergetelijk avontuur, terwijl je tegelijkertijd iets goed doet voor een ander; de kinderen in het WASH & Learn programma.

Simavi organiseert op zondag 5 november de Startbaanrun. Een mooi evenement waar werkelijk iedereen aan mee kan doen. Zo kunnen kinderen 500 of 1000 meter lopen voor het goede doel en ren jij 5 of 10 kilometer samen met je vrienden, familie of collega’s.

We vragen alle volwassen deelnemers minimaal €200 aan sponsorgeld op te halen voor deelname. De totale opbrengst van de Startbaanrun zal worden geinvesteerd in het WASH & Learn programma in Kenia, Oeganda en Tanzania. De opbrengsten worden door Aqua for All ook nog eens met 80% verhoogd!

Praktische informatie

Wanneer: 5 november
Hoe laat: Tussen 11.00 – 12.00 uur zal door onze ambassadeurs, Barry Atsma en Britte Lagcher het startshot worden gegeven
Waar: de spectaculaire vliegbasis Soesterberg wordt speciaal voor ons opengesteld
Voor wie: werkelijk iedereen kan meedoen, individueel of in teams
Sponsorgeld: iedere deelnemer haalt minimaal €200 aan sponsorgeld op
Begeleiding: dinsdagmiddag 31 oktober kan je om 16.00 uur meedoen aan een gratis bootcamptraining

Meer weten? Bel / mail het Startbaanrun team op 06-28938770 / sandra.vanderwilligen@simavi.nl

WASH & Learn

In veel arme landen worden kinderen ziek van het drinken van water. Vaak is er niet eens een kraan. Wereldwijd sterven elke dag bijna 2.000 kinderen als gevolg van vervuild water. Door de waterschaarste moeten kinderenvaak uren lopen om water te halen. Hierdoor kunnen ze vaak niet naar school. Door vervuild water en slechte hygiene, zijn kinderen ook vaker ziek. Jaarlijks missen ze hierdoor ruim 400 miljoen schooldagen.

Met het WASh & Learn programma kan Simavi samen met lokale partners de toegang tot schoon drinkwater en toiletten verbeteren op scholen en in dorpen in Oeganda, Kenia en Tanzania. Ook geven we training aan de kinderen, hun families en leraren over goede hygiëne en het voorkomen van ziekten. Hierdoor zijn minder kinderen ziek, kunnen zij vaker naar school en halen ze betere cijfers. Dat betekent een grotere kans op een betere toekomst!

Meedoen?

Schrijf je in voor de Startbaanrun en help mee aan een gezonde basis voor iedereen. Stuur een mailtje aan sandra.vanderwilligen@simavi.nl 

De Startbaanrun wordt georganiseerd door Simavi in samenwerking met Rotary Amersfoort en Atletiekvereniging Altis.

Start de conversatie

Deel dit artikel

Quick reads

Een quick read is een kort artikel over een actueel onderwerp dat te maken heeft met onze aanpak.

Meer ‘quick reads’ Lees volgende quick read