Quick read
10 juli 2017

Simavi in New York voor High-Level Political Forum

Van 10-19 juli vindt het High-Level Political Forum (HLPF) plaats in New York. Dit forum is dé centrale plek op het internationale toneel waar alle landen samenkomen om hun voortgang, succes en uitdagingen in de verwezenlijking van de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s) te bespreken. Simavi’s SRHR Public Affairs Officer, Morillio Williams en Programma Medewerker, Marlijn Lelieveld zijn beide in New York aanwezig om deel te nemen aan de beoordeling en hun ervaringen te delen.

Hoe gaan Nederland en andere landen om met de implementatie van de SDGs?

Het High-Level Political Forum (HLPF) is het platform van de Verenigde Naties dat instaat voor de opvolging van de mondiale duurzame ontwikkelingsdoelen. Nederland presenteert dit jaar, net als 43 andere landen, een zogenaamde National Voluntary Review op het High Level Political Forum. In deze review geeft Nederland een beeld van de stand van zaken met betrekking tot de implementatie en uitvoering van de duurzame ontwikkelingsdoelen. De SDG-rapportage is een belangrijke bron voor deze review, en de samenvatting daarvan is online al te vinden.

Dit jaar is het centrale thema van HLPF: ‘De armoede bestrijden en de welvaart bevorderen in een wereld van verandering’. Er zullen dus verschillende doelstellingen worden geëvalueerd zoals: armoede in al zijn vormen overal ter wereld uitroeien, honger uitbannen, zorgen voor voedselzekerheid, gezondheid en welzijn verzekeren voor iedereen, gendergelijkheid, empowerment voor alle vrouwen en meisjes, ijveren voor een duurzame industrialisering waar iedereen baat bij heeft, innovatie aanmoedigen etc.

Simavi heeft de focus gelegd op drie thema’s: 1) versterken van de economische positie van vrouwen en meisjes; 2) het tegengaan van kindhuwelijken; 3) seksuele en reproductieve rechten en gezondheid (SRHR) van jongeren. Gedurende deze week zullen we samen met onze partners aandacht vragen voor ons werk en het belang van deze onderwerpen. Wil je meer weten over onze activiteiten tijdens HLPF, kijk dan eens hier.

Start de conversatie

Deel dit artikel

Quick reads

Een quick read is een kort artikel over een actueel onderwerp dat te maken heeft met onze aanpak.

Meer ‘quick reads’ Lees volgende quick read

Related stories