Quick read
14 februari 2017

Simavi ondersteunt Politieke Sekswijzer

Op 14 februari, de dag van de liefde, is de Politieke Sekswijzer gelanceerd. Hiermee kunnen Nederlandse kiezers bekijken welke politieke partij het beste past bij hun mening over thema’s zoals seksualiteit, anticonceptie, meisjesbesnijdenis en internationale samenwerkingen en genderrechten. Simavi ondersteunt de Politieke Sekswijzer, die geïnitieerd is door Rutgers, Amref Flying Doctors, WO=MEN en Aidsfonds.

Voor ons lijken keuzes over seks en reproductieve gezondheid misschien makkelijk. Maar dat geldt niet voor iedereen in de wereld. Simavi vindt dat iedereen het recht heeft om keuzes te maken over zijn of haar gezondheid en eigen lichaam. Het is belangrijk dat overheden het onderwerp Seksuele en Reproductieve Gezondheid en Rechten hoog op de politieke agenda houden en hierin blijven investeren. Dit is extra relevant nu met het heraanstellen van de Global Gag Rule, waardoor Amerikaanse subsidies wegvallen op dit gebied.

Simavi’s Programme Director, Ewout van Galen, nam de proef op de som en vulde de Politieke Sekswijzer in. Opgewekt legt Ewout uit waarom deze kieswijzer een prachtig initiatief is dat Simavi volledig onderschrijft.

“Deze Politieke Sekswijzer is een goede manier om te bekijken welke politieke partij het beste bij je past als je gelijkheid tussen man en vrouw belangrijk vindt. Daarnaast laat het de kiezers zien dat deze onderwerpen óók onderdeel zijn van de politieke agenda en dus hun eigen individuele keuzes en vrijheden beïnvloeden. De diversiteit aan vragen zorgt daarbij voor een compleet beeld, zoals de vragen over seksuele diversiteit, seksueel overdraagbare aandoeningen en vaderschapsverlof.”

Vind jij ook dat iedereen het recht heeft om bewuste en gezonde keuzes te maken? Kijk dan hier welke politieke partij het beste bij jou past en doe de meest sexy stemwijzer!

Start de conversatie

Deel dit artikel

Quick reads

Een quick read is een kort artikel over een actueel onderwerp dat te maken heeft met onze aanpak.

Meer ‘quick reads’ Lees volgende quick read

Related stories