Quick read
Drinkwater
8 juni 2016

Simavi winnaar van Challenge Stichting 2015

Simavi’s projectvoorstel ‘WASH & Learn in Oeganda’ is beloond in de Challenge van Stichting 2015. Ons projectvoorstel werd gekozen als één van de drie winnaars. We mochten een prachtige cheque in ontvangst mochten nemen in Hardenberg.  

Met het WASH & Learn programma helpt Simavi ziektes als diarree, malaria, cholera, tyfus en polio te bestrijden. Alleen al aan diarree sterven jaarlijks 760.000 kinderen onder de vijf jaar. In de meeste gevallen had hun dood voorkomen kunnen worden door toegang tot schoon water, goede toiletten en hygiënisch gedrag.

WASH & Learn in Oeganda

In Oeganda leeft bijna 40 procent van de bevolking onder de armoedegrens. Tweederde van de bevolking heeft geen toegang tot schone toiletten en éénderde heeft geen toegang tot veilig drinkwater. Kinderen in deze gebieden zijn dagelijks wel 3 uur bezig met het halen van water uit vervuilde bronnen. Hierdoor zijn ze moe, vaak ziek, gaan ze minder naar school en kunnen zich dus niet ontwikkelen. Met ons WASH & Learn-programma gaan we in het westen van Oeganda, in de regio’s Kabarole en Kibale, deze vicieuze cirkel doorbreken.

Het WASH & Learn programma zorgt voor toegang tot veilig drinkwater, goede toiletten én hygiënetrainingen op scholen en in de omringende dorpen, zodat gezond gedrag wordt aangeleerd.

Stichting 2015

Stichting 2015  werd opgericht in 2007 opgericht door de gemeente Hardenberg. Na jaren van substantiële bijdragen aan verschillende goede doelen is Stichting 2015 helaas opgeheven, met een laatste grote ‘Challenge’ waarvoor ruim twintig organisaties een projectvoorstel aanleverden. De prijs die Simavi met deze Challenge gewonnen heeft, zorgt ervoor dat we structureel de gezondheid van 4005 kinderen in Oeganda kunnen verbeteren, zodat zij zich beter kunnen ontwikkelen en de armoedespiraal kunnen doorbreken.

Meer inhoudelijke informatie over het WASH & Learn project vind je hier.

Start de conversatie

Deel dit artikel

Quick reads

Een quick read is een kort artikel over een actueel onderwerp dat te maken heeft met onze aanpak.

Meer ‘quick reads’ Lees volgende quick read