Meewerk stagiair communicatie

Vacature: Amsterdam, 36 uur per week

Ben jij een gedreven student die graag ervaring wil opdoen in het meewerken aan grote publiekscampagnes - zoals het HER Film Festival en Dit is de druppel? Ben je ‘digital minded’ en heb je gevoel voor het werken met (online) media? Heb je een vlotte pen en vind je het leuk om stukken te schrijven voor een breed publiek? En doe je dat allemaal met nog meer plezier omdat je wilt bijdragen aan het recht van vrouwen en meisjes op water en sanitatie? Dan zijn we bij Simavi op zoek naar jou!

Simavi

Powerful women, healthy societies. Wij streven naar een wereld waarin alle vrouwen en meisjes gebruik kunnen maken van hun recht op water en sanitatie, met als resultaat een gezondere en rechtvaardigere samenleving. Bij Simavi werk je aan het creëren van een platform voor miljoenen meisjes en vrouwen om dit mensenrecht op te eisen.

Het team

Je wordt onderdeel van een warm, dynamisch en gedreven team van 5 collega’s en gecoacht door de Corporate Communications Manager. Je zult ook nauw samenwerken met je collega’s van Partnership Development en Private Fundraising.

Wat ga je doen?

Je ondersteunt het team door middel van verschillende werkzaamheden, zoals:

Campagnes (HER Film Festival en Dit is druppel)

 • De dagelijkse voortgang van de campagne met inbegrip van het plannen van vergaderingen, het opstellen van notulen en communicatie met collega’s 
 • Helpen met evaluatie van verschillende campagnemomenten
 • Onderzoek van soortgelijke campagnes
 • Uitvoerende taken voor evenementen
 • Het maken van draaiboeken en contact onderhouden met leveranciers

Shift the power

 • Kritisch nadenken over communicatie en macht
 • Het intern/extern communiceren van Simavi’s nieuwe strategie

Communicatie

 • Het schrijven van teksten voor op de website of andere sociale media kanalen en meewerken aan communicatie-uitingen zoals scripts, mails naar collega’s en actieplannen
 • Het uploaden van teksten en video’s op onze communicatiekanalen en het bijhouden van onze interne fotobibliotheek
 • Community management onder meer via Facebook en naar aanleiding van onze nieuwsbrief

Wat breng je mee?

• Je hebt ervaring met of bent erg geïnteresseerd in werk rondom vrouwen, water en het klimaat
• Excellente interculturele communicatie skills, analytisch vermogen en organisatorische skills
• Een achtergrond in communicatie
• Je spreekt en schrijft uitstekend Nederlands en Engels
• Je bent enthousiast, flexibel en proactief
• Je hebt oog voor beeld en wilt meedenken over creatieve formats voor social media
• Ervaring met Canva en Photoshop is een pluspunt

  Wat bieden wij?

  Een spannende en uitdagende stageplek in een internationale werkomgeving. Een goede toevoeging aan je CV. En een leuk en gezond werkklimaat (wekelijkse bootcamp, agile werken) met interne trainingsmogelijkheden. We zijn daarnaast een equal opportunity employer. Dat betekent dat we niet discrimineren in ons aannamebeleid en we actief een divers samengestelde kandidatenlijst nastreven. Onze vijf kernwaarden vormen de basis voor alles wat we doen: just, sustainable, empowering, inspiring, connecting.

  Wij bieden je een stagecontract van 6 maanden voor 36 uur per week. Je zal een stagevergoeding krijgen van €400,- per maand voor 36 uur per week en je reiskosten worden vergoed (vanaf >10 kilometer).

  Ons kantoor is gevestigd aan de Naritaweg 135, op 5 minuten loopafstand van treinstation Amsterdam Sloterdijk. Ook bieden wij een hybride werkomgeving met de mogelijkheid om afwisselend thuis en op kantoor te werken.

  Hoe kun je solliciteren?

  Herken je jezelf in het profiel en wil je bijdragen aan de missie en visie van Simavi? Upload je motivatiebrief en cv (max. 4 pagina's).

  Is dit niet jouw uitdaging? Steun Simavi door deze vacature te delen met je netwerk!

  Procedure

  De procedure bestaat uit een gesprek en een Verklaring Omtrent het Gedrag.


  Heb je vragen over deze stage vacature? Neem dan contact op met Karin Bojorge, Corporate Communications Manager

  Karin Bojorge-Alvarez
  Karin Bojorge-Alvarez
  E-mail me
  We moedigen sollicitaties aan van mensen die momenteel ondervertegenwoordigd zijn, waaronder: mensen met een etnische achtergrond in landen waar Simavi werkt; mensen van elke sociale en religieuze achtergrond; mensen met een handicap; LGBTQIA+ mensen. Alleen aanvragen die via de sollicitatieknop worden geüpload, worden verwerkt. Commerciële werving zonder onze toestemming wordt niet op prijs gesteld en geaccepteerd. Omdat fysieke en emotionele veiligheid van kinderen cruciaal is voor Simavi, accepteren we geen enkele vorm van misbruik. De bescherming van kinderen komt aan bod in ons wervings- en selectieproces.
  Esther Oeganda

  Werk samen met ons aan recht op water voor vrouwen en meisjes

  Doneer