Vrijwilliger digital & social media

Vacature: Parttime, Amsterdam

Heeft de wereld van social media geen geheimen meer voor je? Weet jij all ins & outs om de online zichtbaarheid van een organisatie te verbeteren? En wil je met jouw creatieve ideeën bijdragen aan een gezonde basis voor iedereen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Jij…

hebt een goed stel hersens, bent nieuwsgierig en je hart gaat sneller kloppen van termen als SEO, SEA, CMS en Google Analytics. Jij bent een online savvy creatieveling (m/v) die bij een organisatie wil werken om het verschil te maken. Sociaal en empathisch weet jij uiteenlopende content probleemloos te vertalen naar diverse doelgroepen en verschillende online kanalen. Je bent vrijwilliger Digital & Social media bij Simavi.

We dagen je uit om..

ons te helpen het merk Simavi sterker en groter te maken. Binnen ons (online) marketing en communicatieteam zijn wij op zoek naar een vrijwilliger die per direct het team komt versterken voor 1 of 2 dagen per week. Vanaf de eerste dag bied je volledige ondersteuning en krijg jij je eigen verantwoordelijkheden binnen ons team.

Jouw taken

Als vrijwilliger Digital & Social media:

 • denk je na over de manier waarop we onze content het best aan de man brengen;
 • optimaliseer je teksten op de website voor zoekmachines (SEO);
 • ondersteun je de webredactie van www.simavi.nl en www.simavi.org
 • ondersteun je onze social media zodat we altijd actueel en up-to-date zijn;
 • ben je niet bang om je mening te geven en je ideeën te delen op het gebied van (online) marketing- en communicatie;
 • word je ingezet voor de algemene ondersteuning van onze campagnes.

Kortom, als vrijwilliger digital & social media vervul je een belangrijke rol om het verhaal van Simavi verder te spreiden met als doel zoveel mogelijk mensen met ons werk te verbinden. Je maakt onderdeel uit van het communicatie team en werkt nauw samen met de online marketeer en content manager.

Jouw profiel

Ben jij iemand met een liefde voor schrijven en social media? En schrik je niet van termen als SEO, CMS en Google Analytics? Dan zijn wij op zoek naar jou.

 • Je volgt of hebt een relevante opleiding op HBO of WO niveau
 • Je hebt aantoonbare ervaring met social media en/of het schrijven van (SEO-proof) teksten
 • Je hebt kennis van Google Analytics, conversieoptimalisatie, SEO en SEA
 • Je vindt het leuk om actief informatie en nieuws te verzamelen binnen en buiten de organisatie
 • Je werkt nauwkeuring en je nekharen gaan overeind staan van spelfouten.
 • Je hebt goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands en in het Engels
 • Je kunt goed werken onder druk en deinst niet terug voor deadlines. Flexibiliteit is your middle name.
 • Je bent trots op wat je doet. Je verspreidt wat wij doen onder iedereen die het maar wilt horen.

Wie zijn wij

Simavi zorgt ervoor dat vrouwen en meisjes toegang hebben tot de basis. We investeren in projecten in Afrika en Azië die ervoor zorgen dat vrouwen en meisjes toegang krijgen tot de basis en snappen wat hun rechten zijn. 

Simavi is een Nederlandse organisatie die al sinds 1925 werkt aan een gezond leven in gebieden waar dat verre van vanzelfsprekend is. Inmiddels werken we met een klein team in ons hoofdkantoor in Amsterdam, maar wordt het grootste gedeelte van het werk gedaan door lokale collega’s en partnerorganisaties.

Wat wij bieden

Als vrijwilliger ben je belangrijk voor ons. Simavi biedt een interessante en leerzame werkplek waar jij je kunt ontwikkelen binnen je vakgebied of relevante ervaring op kunt doen. Naast de verantwoordelijkheid die je krijgt, is er ruimte voor eigen initiatief. Gemaakte (reis)kosten worden vergoed.

Interesse?

Stuur je CV met korte motivatie naar brigitte.ligtvoet@simavi.nl o.v.v. stagiair Marcom. En wil je erbij vermelden hoe je deze vacature hebt gevonden (bv. via je opleiding of via Oneworld)? Neem voor vragen contact op met Brigitte Ligtvoet, email of tel: 088 313 15 00.

Is dit niet de uitdaging voor jou? Steun Simavi door deze vacature met je netwerk te delen!

Draag bij aan de oplossingen voor de watercrisis.

Doneer