Veelgestelde vragen HER Film Festival 2021

We hebben de meest gestelde en voorkomende vragen rondom HER Film Festival voor je op een rij gezet.

Over HER Film Festival

Wat is HER Film Festival?

HER Film Festival is een jaarlijks terugkerend online filmfestival, waarmee Cinetree en Simavi aandacht vragen voor gelijkwaardigheid van vrouwen wereldwijd. Een zorgvuldig gecureerde selectie van films die je niet zo snel in de bioscoop ziet vormt het middelpunt. Daarnaast bieden we ook online discussies en livestreams, informatie en een duidelijke oproep: zet je ook in voor vrouwen en meisjes. We celebrate women worldwide!

Wanneer is HER Film Festival 2021?

Vanaf donderdag 14 oktober tot en met woensdag 20 oktober 2021. Je kunt gedurende deze hele week alle films gratis bekijken via het platform van onze partner Cinetree.

Waarom organiseren jullie dit online filmfestival?

Cinetree en Simavi geloven dat we aandacht moeten blijven vragen voor gelijke kansen. Deze filmportretten van bijzondere vrouwen zetten je aan het denken, op een hoopvolle en inspirerende manier, laten ze je zien wat vrouwen kunnen als ze in hun kracht staan. Niets werkt zo verbindend als een goed verhaal. Met HER Film Festival willen we Nederlanders bewust maken van het feit dat gelijkwaardigheid nog niet vanzelfsprekend is. 

Waar staat HER voor?

HER staat voor Health, Empowerment en Rights, thema’s die relevanter zijn dan ooit: juist nu zien we dat we onze ogen niet mogen sluiten voor het structureel achterstellen van bepaalde groepen. In de veranderende wereld van vandaag en door crises als COVID-19, discriminatie en klimaatverandering, zien we als negatief bijeffect dat de positie van vrouwen en meisjes nog verder onder druk komt te staan.

Wat is het filmaanbod?

Samen met onze curatoren zijn we nog druk bezig met het voltooien van het programma. Het gehele filmaanbod kun je straks bekijken via herfilmfestival.nl.

Door wie zijn de films geselecteerd?

De films zijn zorgvuldig gekozen door o.a. Cinetree, Simavi en de curatoren van HER Film Festival. Hun namen zullen we binnenkort bekendmaken. Wil je hiervan op de hoogte blijven? Meld je dan aan op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes rondom HER Film Festival via herfilmfestival.nl.

Waar is het festival?

Online! Dus je kunt het gewoon vanaf je bank of luie stoel bekijken.

Aanmelden en de films kijken

Hoe meld ik me aan voor HER Film Festival?

Om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes, het programma, en evenementen rondom HER Film Festival kan je je aanmelden via herfilmfestival.nl. Zo kan jij straks gelijk genieten van alle films in oktober, en hoef je niks te missen!

Hoe blijf ik op de hoogte van HER Film Festival?

Dit kan door je aan te melden voor HER Film Festival via herfilmfestival.nl. Wil je op de hoogte worden gehouden van HER Film Festival, en andere leuke acties en nieuwtjes? Schrijf je dan in voor de Simavi nieuwsbrief.

Hoe kan ik de films bekijken?

Je kunt vanaf 14 oktober de hele week de films gratis bekijken via het platform van onze partner Cinetree. Om tijdens HER Film Festival films te kijken heb je een Cinnetree-account nodig. Deze maak je gemakkelijk aan via deze link of onderstaande button. Heb je al een account? Dan hoef je je niet opnieuw aan te melden via Cinetree. Loop je tegen problemen aan tijdens je aanmelding of het kijken van de films? Neem dan contact op met de helpdesk van Cinetree via: support@cinetree.nl

Waarom heb ik een Cinetree-account nodig?

Om de films gratis te kunnen kijken tijdens HER Film Festival, heb je een Cinetree-account nodig. Een account maak je gemakkelijk aan via deze link. Heb je al een account? Dan hoef je je niet opnieuw aan te melden via Cinetree. Het Cinetree-account geeft je tijdens HER Film Festival toegang tot de geselecteerde films. Na het festival verloopt jouw toegang tot Cinetree automatisch.

Moet ik voor mijn Cinetree-account betalen? 

Nee, je zit nergens aan vast, en hoeft geen betaalgegevens in te vullen bij het aanmaken van een Cinetree-account. Na het festival verloopt jouw toegang tot Cinetree automatisch.

Moet ik een lidmaatschap bij Cinetree nemen?

Om de films te kunnen bekijken heb je een account nodig bij Cinetree. Deze is gratis aan te maken via gemakkelijk aan te maken via deze link. De films van HER Film Festival worden tijdelijk (van 14/10/2020 en 20/11/2020) gratis aangeboden door Simavi & Cinetree. Een betaald lidmaatschap van Cinetree is niet nodig.

Over Simavi

Wie is Simavi? 

Simavi is een Nederlandse ontwikkelingsorganisatie die zich al sinds 1925 inzet voor gelijkheid en gezondheid. Simavi investeert in de basisvoorwaarden van vrouwen en meisjes, zoals water, sanitatie en hygiëne, waarbij langdurige verandering en de naleving van universele mensenrechten centraal staan. Je kunt meer lezen over wie wij zijn, wat we doen en onze doelstellingen via onze website.

Hoe kan ik Simavi steunen?

Geweldig dat je het vraagt! Er zijn verschillende manieren hoe je Simavi kunt steunen, bijvoorbeeld via een maandelijkse of een eenmalige gift. Bekijk alle mogelijkheden om Simavi te steunen op: simavi.nl/doemee.

Hiermee steun je vrouwen en meisjes wereldwijd om een gelijk en gezond leven te kunnen leiden. Alvast hartelijk dank!

Over Cinetree

Wie is Cinetree?

Cinetree is een online platform dat haar leden toegang biedt tot de beste films en documentaires. Samen met experts uit de filmwereld maken ze een selectie uit het wereldwijde filmaanbod en kiezen daarvoor films met belangrijke thema’s, maatschappelijke relevantie, en verhalen die je raken. Kijken doe je als lid via de website of apps.

Meer weten over Cinetree? Bekijk dan hun website: cinetree.nl.

Staat jouw vraag er niet bij? Stuur dan een mailtje naar info@simavi.nl

HER Film Festival is terug! Van 14-20 oktober kun jij weer genieten van de beste selectie films.

Aanmelden