Wereld Toilet Dag 19 november 2018

Doe mee!

Doneer

Kies uw donatie

10

Bouw mee aan een gezond leven voor iedereen. Steun onze projecten voor een gezonde toekomst.

Iedereen heeft recht op een schoon toilet

Op 19 november, is het Wereld Toilet Dag. Een dag om stil te staan bij het feit dat nog steeds 1/3 van de wereldbevolking geen toegang heeft tot een schoon toilet. Hierdoor sterven meer dan 1.300 kinderen (40 overvolle schoolklassen) per dag.

Waarom is dit belangrijk?
Leven zonder sanitaire voorzieningen heeft een grote impact op mensen. Toegang tot goede en schone wc's heeft een grote invloed op de economie en beïnvloedt de gezondheid en waardigheid, voornamelijk die van meisjes en vrouwen, op een belangrijke manier. Een land in ontwikkeling heeft er alle baat bij om hygiënische sanitaire voorzieningen voor alle inwoners te hebben. Nog steeds kunnen 2,3 miljard mensen op de wereld nog geen gebruik maken van schone toiletten.

 

Lees meer

Onvoorstelbaar

Er zijn bij lange na niet genoeg toiletten. Vandaag de dag leven wereldwijd 2,3 miljard mensen - dat is ongeveer 200 keer het aantal inwoners van Tokio -  zonder een (veilig) toilet. En 892 miljoen mensen, gaan in de buitenlucht, in de bosjes.

Lees meer

Tik 'm aan

Dagelijks werken wij met veel trots aan een gezond leven voor iedereen.  En zien wij het belang van een schoon en veilig toilet met eigen ogen. Samen komen we steeds een Tikkie dichterbij. Help vandaag nog mee aan schone toiletten voor iedereen!

Tik hier!

Doe mee

Deze week hebben we jouw hulp keihard nodig! Want wat voor ons heel vanzelfsprekend is, is in veel landen niet normaal. Doe jij mee? Steun onze campagne door deze (grote) boodschap te delen met je vrienden en geliefde.

Doe mee

 

Hoe Radia's leven veranderde door een schoon toilet

Goed nieuws! Samen met onze donateurs kwamen we in actie voor veilige toiletten bij Radia en Rabia op school. En met succes! Radia kan voortaan naar een echt toilet. In amper 25 jaar kregen wereldwijd zelfs 2,1 miljard mensen toegang tot een toilet.

Voor Radia en haar tweelingzusje Rabia betekent dit niet alleen dat ze nu gebruik kunnen maken van een echt toilet, maar ook dat ze niet meer het gevaar lopen te worden bespied of lastig gevallen.

Lees het hele verhaal

 

Feiten & cijfers over toiletten

  • 2,3 miljard mensen – dat is een op de drie mensen in de wereld – hebben geen hygiënisch toilet. Wanneer mensen hun behoefte in de buitenlucht doen, verspreiden ziektes zich razendsnel en raken waterbronnen vervuild.
  • 1/5 van alle scholen wereldwijd hebben helemaal geen toiletten - een groot probleem voor meisjes, vooral als ze in de puberteit komen en ongesteld worden.
  • De helft van de patiënten in ziekenhuizen in ontwikkelingslanden ligt daar met ziektes die het gevolg zijn van een gebrek aan hygiëne.

Bekijk alle feiten

 

Wat als er geen toilet op school is

Als mensen niet naar het toilet kunnen, maar in het openbaar of de bosjes hun behoefte doen, heeft dat veel meer schadelijke gevolgen dan alleen een nare lucht. Helaas hebben veel mensen geen andere keuze. Ook Arpita en haar schoolvriendjes hebben geen toegang tot een veilig en schoon toilet. In het regenseizoen overstroomt hun toilet op school, met alle ernstige gevolgen van dien. Met jouw hulp zorgen we er in het arme Bengaalse dorp Botiaghata voor dat kinderen als Arpita een gezondere toekomst tegemoet gaan.

Lees hier haar verhaal