Wereld Toilet Dag 2019

Op 19 november is het Wereld Toilet Dag. Een dag om in actie te komen tegen de wereldwijde toiletcrisis. Om te werken aan toegang tot schoon water en goede sanitaire voorzieningen voor iedereen in 2030 – een Duurzaam Ontwikkelingsdoel. Dit is nodig, want:

Meisjes en vrouwen

Voor vrouwen is een toilet extra belangrijk: ze zijn bijvoorbeeld kwetsbaar voor (seksueel) geweld als ze in de buitenlucht moeten toiletteren – zeker ‘s nachts. Meisjes en vrouwen gaan daarnaast regelmatig niet naar school of aan het werk als ze menstrueren en er geen goede voorzieningen beschikbaar zijn.

Kinderen

Kinderen die geen toegang hebben tot schoon water, goede toiletten, en voor wie hygiëne niet vanzelfsprekend is kunnen minder vaak naar school. Door diarree, of omdat water halen een groot deel van hun dag in beslag neemt – vooral voor meisjes. Meisjes gaan daarnaast soms niet naar school wanneer ze menstrueren, omdat ze daar niet de goede faciliteiten hebben. Zoals de mogelijkheid om hun handen te wassen tijdens hun menstruatie.

De Grote Boodschap

Simavi heeft in samenwerking met The Good Roll een campagne ontwikkeld rondom Wereld Toilet Dag: De Grote Boodschap. Jouw bijdrage kan bijdragen aan de oplossing van het wereldwijde toiletprobleem:

The Good Roll & Simavi voor water en toiletten

The Good Roll is 100% gerecycled toiletpapier. Hun missie is veilige en schone toiletten voor iedereen. Daarom investeert The Good Roll 50% van hun nettowinst in een water-, sanitatie- en hygiëne project van Simavi: WASH & Learn.

De grote boodschap op jouw toilet?

Wil je zelf ook meedoen? Download en print posters en flyers voor op jouw toilet (of in de kantine). Toiletsticker aanvragen? Stuur ons een e-mail.