De Grote Boodschap

Wist je dat 1 op de 3 mensen wereldwijd geen toilet heeft?

En dat is een groot probleem, want ziektes, geweld en vervuiling liggen op de loer. Toegang tot een toilet is een mensenrecht. Jij wilt toch ook niet in een open veld je behoefte doen?

Jouw Grote Boodschap draagt bij

Als je toch heerlijk op een schone WC zit, kun je je tijd nuttig besteden. Pak je telefoon erbij en laat een bijdrage achter. Hiermee zorg je ervoor dat een toilet bezoeken voor iedereen business as usual wordt. Een muntje op een schoteltje is niet nodig, want met behulp van een Tikkie zorgen wij dat jouw geld goed terecht komt.

Elke euro die geïnvesteerd wordt in betere toiletomstandigheden levert uiteindelijk vijf euro op! Minder ziekte en sterfte, en daardoor meer (economische) productiviteit.

Goeie deal toch?

Betaal via Tikkie

Wil je weten hoe jouw bijdrage precies besteed wordt?
Lees hier verder

Foto door Raymond Rutting voor Simavi

Wereld Toilet Dag

Wist je dat er een heuse Wereld Toilet Dag bestaat? Op 19 november staan we stil bij het wereldwijde gebrek aan toiletvoorzieningen, en de gevolgen daarvan:

  • Het drinkwater van miljoenen mensen wordt besmet met bacteriën.
  • Miljoenen mensen, vooral kinderen, sterven jaarlijks  door diarree als gevolg van slechte hygiëne en voorzieningen.
  • Vrouwen zijn extra kwetsbaar, omdat zij tijdens hun menstruatie niet naar school of werk kunnen als er geen toilet is, en vanwege het gevaar op (seksueel) geweld als zij hun behoefte buiten moeten doen

Lees meer over Wereld Toilet Dag

Start de conversatie

Deel dit artikel