Privacy en cookies.

Simavi en de meisjes en vrouwen waar wij voor werken zijn afhankelijk van jouw bijdrage. Met jouw donatie, inzet of het delen van een campagne maak jij ons werk mogelijk. Wij zijn blij met jouw betrokkenheid en het vertrouwen dat je in ons stelt om met jouw bijdrage de wereld een stukje mooier te maken. Om dat vertrouwen te versterken informeren wij je met dit privacy &cookie-statement graag over de manier waarop wij omgaan met de persoonsgegevens die wij van je ontvangen en voor welke doeleinden we deze persoonsgegevens gebruiken.

Privacy

Zodra wij jouw gegevens opslaan zijn wij ‘verwerker’ van jouw gegevens. Simavi is daarmee verantwoordelijk voor de verwerking van jouw persoonsgegevens. Wij vinden een zorgvuldige omgang met deze gegevens erg belangrijk. Dit betekent onder meer dat wij vertrouwelijk met je persoonsgegevens omgaan, dat we beveiligingsmaatregelen hebben genomen om je persoonsgegevens te beschermen tegen verlies, ongeautoriseerde toegang of diefstal en dat wij gegevens zullen verwijderen als deze niet meer nodig zijn voor ons werk of wanneer je ons dit vraagt.

Dit Privacy Statement kan van tijd tot tijd wijzigen indien nieuwe ontwikkelingen daartoe aanleiding geven. Het meest actuele Simavi Privacy Statement vind je altijd op www.simavi.nl. Indien het Privacy Statement wordt gewijzigd zullen wij dit communiceren via onze website of per email.

De momenten waarop we je persoonsgegevens ontvangen

Simavi verkrijgt op verschillende wijzen jouw persoonsgegevens. Bij het doen van een donatie aan Simavi bijvoorbeeld wordt minimaal je naam en rekeningnummer verwerkt. Deze gegevens zijn nodig voor het registreren en verwerken van je donatie. In een aantal gevallen vragen wij (ook) jouw adres om je op de hoogte te houden van onze werk en nieuwe campagnes. Als je vrijwilliger bent voor Simavi, of als jij je op andere wijze inzet voor Simavi, verzamelen we ook jouw gegevens ten behoeve van onze vrijwilligersadministratie.

Ook als je gebruikt maakt van onze diensten kunnen jouw persoonsgegevens worden verwerkt. Denk bijvoorbeeld aan het moment dat je contact opneemt met onze afdeling klantenservice per e-mail of telefoon, als je een donatie doet per SMS of als je je inschrijft voor onze email nieuwsbrief. In dit geval verwerken wij onder andere jouw rekeningnummer, telefoonnummer, e-mailadres en jouw naam.

Daarnaast kunnen wij jouw gegevens verwerken die je online met ons deelt. Denk bijvoorbeeld aan het tekenen van een petitie, jouw online actiepagina en jouw gegevens (zoals je woonplaats) die zijn af te leiden van social media. Hierdoor kunnen wij je gerichte en relevante informatie aanbieden. Hierbij proberen wij zoveel mogelijk aan te sluiten bij jouw persoonlijke interesses.

Voor welke doeleinde verzamelt en verwerkt Simavi persoonsgegevens?

Wij verwerken je persoonsgegevens zodat we onder andere:

  • Je donatie kunnen verwerken en beheren.
  • Kunnen voldoen aan (wettelijke) financiële en fiscale verplichtingen.
  • Je kunnen informeren over nieuwe campagnes en kunnen vragen om een nieuwe donatie te doen. Simavi kan jouw email-adres ook gebruiken om je te bereiken via social media kanalen, bijvoorbeeld Facebook. Dit doen wij alleen als je toestemming hebt gegeven voor het gebruik van je e-mailadres.
  • Kunnen bijhouden wie wij wel én niet mogen benaderen voor onze campagnes.
  • Je te kunnen vragen je op een andere manier in te zetten voor Simavi.
  • De kwaliteit van onze dienstverlening kunnen testen en verbeteren, zoals onze afdelingen Klantenservice, de wijze van het geven van voorlichting over onze projecten en onze website(s).
  • Marktonderzoek kunnen uitvoeren, zodat we onze diensten meer kunnen afstemmen op jouw behoeften.
  • Webstatistieken kunnen bijhouden en het door jou delen van berichten via social media kunnen faciliteren.
  • Je kunnen registreren als je getekend hebt voor een petitie van ons.

    Toegang tot en aanpassing van persoonsgegevens

    Als je wilt weten welke persoonsgegevens Simavi van jou verzamelt en gebruikt, kun je Simavi vragen om hiervan een overzicht te sturen. Simavi zal je dan wel verzoeken om een kopie van een legitimatiebewijs in te zenden. Het inzageverzoek kan je doen via de info@simavi.nl. Simavi zal binnen vier (4) weken schriftelijk op jouw verzoek reageren via het opgegeven e-mailadres. Als je op grond van het overzicht Persoonsgegevens wilt laten corrigeren, aanvullen, verwijderen en/of afschermen, kun je daarvoor een nieuw verzoek sturen. Simavi zal ook binnen vier (4) weken op dit verzoek reageren.

    Welke derden hebben toegang tot je gegevens?

    Simavi verkoopt je persoonsgegevens niet aan derde partijen. Wel kunnen wij jouw persoonsgegevens tijdelijk delen met een door Simavi gecontracteerde partij die op verzoek van ons diensten verricht, zoals met een callcenter. Daarnaast maken we in bepaalde gevallen gebruik van IT-systemen van leveranciers, waarbij het mogelijk is dat de leverancier ook toegang heeft tot het systeem waarop je persoonsgegevens worden verwerkt. In alle gevallen zorgen wij ervoor dat deze derde partijen voldoen aan goede waarborgen op het gebied van privacy en beveiliging.

    Beveiliging van persoonsgegevens

    Simavi hecht veel waarde aan een goede beveiliging van persoonsgegevens. Simavi heeft dan ook passende technische en organisatorische maatregelen genomen op jouw persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of tegen enige vorm van onrechtmatige verwerking. Zo maakt Simavi tijdens het verwerken van donaties en het versturen van contactformulieren altijd gebruik van een beveiligde (SSL-) verbinding.

    We bewaren je persoonsgegevens niet langer dan nodig

    Jouw persoonsgegevens worden niet langer bewaard dan nodig. Ons streven is om persoonsgegevens te vernietigen zodra we deze niet meer nodig hebben om onze doelen te realiseren. Wij maken jouw gegevens onbruikbaar door ze te encrypten, te anonimiseren of door ze te verwijderen. Sommige gegevens worden bewaard omdat het op grond van een financiële en/of fiscale verplichting nodig is. In dat geval worden je gegevens zeven jaar bewaard.

    Je kunt je uitschrijven voor campagnes en nieuwsbrieven

    In iedere email hebben of na elk telefoongesprek hebben wij een mogelijkheid opgenomen om je uit te schrijven voor deze vorm van communicatie. Je kunt ook een email sturen naar info@simavi.nl om je uit te schrijven.

    Simavi en websites van derden

    Op onze website staan meerdere links naar websites van derde partijen. Wij adviseren je het Privacy Statement te lezen van de website die je via onze website bezoekt. Wij kunnen geen verantwoordelijkheid dragen voor de manier waarop websites van derde partijen omgaan met jouw persoonsgegevens.

    Je hebt verschillende rechten als het gaat om je persoonsgegevens

    • Als je een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering of verzet doet zullen wij allereerst beoordelen of we jouw verzoek in behandeling kunnen nemen. Wij kunnen het verzoek niet in behandeling nemen als we jouw identiteit niet kunnen vaststellen of als je recentelijk (korter dan zes maanden geleden) een vergelijkbaar verzoek hebt gedaan.
    • Je hebt het recht om een verzoek te doen tot inzage, correctie of verwijdering van je persoonsgegevens.
    • Je hebt het recht van verzet. Dit betekent dat je je kunt verzetten tegen het gebruik door Simavi van jouw gegevens voor wervende doeleinden.
    • Je hebt altijd de mogelijkheid een klacht in te dienen over het gebruik van persoonsgegevens door Simavi. In eerste instantie bij ons, zodat wij er van kunnen leren, maar als je niet tevreden bent met onze reactie bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Als je het niet eens bent met onze beslissing op een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering of verzet kan je een klacht neerleggen bij de Autoriteit Persoonsgegevens via https://autoriteitpersoonsgege...
    • Als wij het verzoek in behandeling hebben genomen, zijn er een aantal situaties waarin wij het verzoek moeten weigeren. Wij zullen een verzoek bijvoorbeeld moeten weigeren als de bescherming van de rechten van derden zwaarder weegt. Dit kan voor komen als je inzageverzoek ook de persoonsgegevens van andere personen bevat. Als wij het verzoek afwijzen, zullen wij binnen zes weken schriftelijk motiveren waarom wij niet aan het verzoek kunnen voldoen.
    • Je hebt het recht op zogenaamde dataportabiliteit. Dit wil zeggen dat je Simavi kunt vragen jouw digitaal opgeslagen gegevens aan te leveren wanneer je een vergelijkbare relatie aangaat met een andere organisatie. Concreet betekent dit dat we jou een overzicht toesturen van jouw persoonsgegevens zoals we die hebben opgeslagen. Je kunt Simavi vragen de gegevens rechtstreeks over te dragen aan die andere organisatie. Simavi is niet verantwoordelijk voor de wijze waarop de andere organisatie deze gegevens verwerkt.

    Simavi gebruikt cookies op haar website

    We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken, gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Daarnaast staat in de footer op onze website een link waar je eenvoudig je eigen cookievoorkeuren kunt vernieuwen of aanpassen. Lees hier meer over ons cookiebeleid.

    Vragen

    Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben, neem dan contact op met info@simavi.nl.

    Cookies

    Simavi maakt gebruik van cookies en soortgelijke technieken om het gebruiksgemak van onze website te verhogen voor elke bezoeker. Een cookie is een klein bestand dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door de browser op de harde schijf van je computer wordt opgeslagen. Simavi plaatst enkel cookies die noodzakelijk zijn voor het functioneren van de site.

    Bij Simavi vinden we het erg belangrijk om je uit te leggen welke cookies we gebruiken en waarvoor deze cookies gebruikt worden. We willen jouw privacy en gebruiksvriendelijkheid van onze website zo goed mogelijk waarborgen. Het gebruik van cookies is overigens veilig. Daarnaast kunnen cookies niet gebruikt worden voor email en telemarketing doeleinden. Met cookies wordt geen persoonlijke informatie, zoals een telefoonnummer of e-mailadres opgeslagen.

    Op simavi.nl gebruiken we:

    Functionele cookies.
    Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website. Zo wordt er op simavi.nl gebruikt gemaakt van functionele cookies voor;

    • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft;
    • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven;
    • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm.

    Analytische cookies.
    Via Google Analytics worden geanonimiseerd gegevens over het surfgedrag verzameld. Zo kunnen wij zien hoe bezoekers zoals jij de website gebruiken en op basis daarvan de website verbeteren. Wij gebruiken analytische cookies voor;

    • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s;
    • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s;
    • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt;
    • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven;
    • het optimaliseren van de website;
    • het meten en optimaliseren van de prestaties van onze marketing campagnes;
    • het herleiden van onze verkeer van verschillende kanalen.

    Social media cookies.

    Social media cookies maken extra functionaliteiten mogelijk. Het gaat dan bijvoorbeeld om het aanbieden van een Google Maps-plattegrond met interactieve routebeschrijving, de ‘like’ knop van facebook of het kunnen delen van artikelen en video’s die je op onze website bekijkt.

    We plaatsen pas een social media cookie op het moment dat je een van deze functionaliteiten ook daadwerkelijk gebruikt. Voor de cookies die de social media partijen plaatsen en de mogelijke data die zij hiermee verzamelen, verwijzen wij naar de verklaringen die deze partijen op hun eigen websites daarover geven; zie de links hieronder. Deze verklaringen kunnen regelmatig wijzigen.

    Facebook
    Twitter

    LinkedIn
    YouTube & Google

    Advertising cookies.

    Om nieuwe fans te werven zet Simavi met regelmaat online marketing campagnes op. Dit kunnen bijvoorbeeld campagnes op sociale media zijn waarbij we potentiële fans vragen een project van Simavi te steunen. Om het effect van onze campagnes te kunnen meten maken we gebruik van cookies. Wij gebruiken advertising cookies voor;

    • het uitvoeren van effectieve marketing campagnes;
    • het meten en optimaliseren van de prestaties van onze marketing campagnes;
    • het retargeten van de bezoekers van onze website

    Hoe lang blijven de cookies op mijn computer, tablet of telefoon staan?

    Functionele cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Analytische en advertising cookies worden niet automatisch gewist. Je kunt deze wel zelf verwijderen. En je kunt altijd zelf je cookie voorkeuren vernieuwen of veranderen.

    Browserinstellingen en verwijderen van cookies

    Als je niet wilt dat websites cookies op jouw computer kunnen opslaan, dan kun je jouw browserinstellingen daarop aanpassen. In dat geval krijg je een waarschuwing voordat er cookies worden geplaatst. Je kunt je instellingen ook dusdanig aanpassen dat je browser alle cookies of alleen de cookies van derde partijen weigert. Je kunt cookies die al zijn geplaatst ook verwijderen. De door jou gegeven toestemming aan Simavi voor het plaatsen en uitlezen van cookies kun je bovendien te allen tijde intrekken door jouw browserinstellingen daarop aan te passen, zodanig dat jouw browser geen cookies accepteert en/of door alle in jouw browser reeds geplaatste cookies te verwijderen. Dit kan wel tot gevolg hebben dat bepaalde onderdelen van de Simavi website niet of niet meer goed werken. Hoe je je browserinstellingen kunt aanpassen, verschilt per browser. Klik op één van de onderstaande links om direct naar de handleiding van je browser te gaan.

    Chrome 
    Safari
    Firefox

    Internet explorer

    Wijzigen cookiestatement

    Wij zullen deze verklaringen af en toe aan moeten passen, omdat bijvoorbeeld onze website of de regels rondom cookies wijzigen. We mogen de inhoud van de verklaringen en de cookies die opgenomen staan in de lijsten altijd en zonder waarschuwing vooraf wijzigen. Je kunt deze webpagina raadplegen voor de laatste versie.

    Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben, neem dan contact op met info@simavi.nl.

    Overzicht cookies

    Ongesteld = ongelijk. Zet nu je handtekening.

    Teken de petitie