HER Film Festival

Meld je nu aan kijk de mooiste films!

Geniet van de mooiste films en laat je inspireren door krachtige vrouwen van over de hele wereld tijdens HER Film Festival. Kijk van 8 tot en met 17 maart gratis online naar een prachtige selectie films. Zoals de nog altijd actuele film Bombshell met Nicole Kidman, Charlize Theron én Margot Robbie; de strijdlustige Algerijnse Oscar-inzending Papicha; en het bloedmooie Proxima met Eva Green en Matt Dillon over een vrouwelijke astronaut.

Meld je nu aan

Verhalen die gehoord moeten worden

Met HER Film Festival slaan Simavi en Cinetree voor de vierde keer de handen ineen om aandacht te vragen voor gelijkheid. Dit jaar start HER Film Festival op 8 maart: Internationale Vrouwendag. We geloven dat Internationale Vrouwendag hét moment is om met film aandacht te vragen voor de positie van vrouwen en om het gesprek te voeren over het belang van gelijke rechten.

Het festival geeft een stem aan verhalen die gehoord moeten worden. Het programma in 2024 bestaat uit zeven films, die samen de kracht van vrouwen demonstreren. Daarbij gaat het niet alleen om de vrouwen in onze films. Maar ook al die vrouwen en meisjes die filmmakers hebben geïnspireerd: zij die elke dag opkomen voor hun rechten. 

HER Film Festival 2024

Bekijk de mooiste films over krachtige vrouwen online

Waarom HER Film Festival?

De afgelopen jaren zagen we wereldwijd talloze #metoo-schandalen, vrouwonvriendelijke wetten en beleidsmaatregelen, en werd duidelijk dat de klimaatcrisis vrouwen het zwaarste treft. Dat benadrukt hoe belangrijk het is om te focussen op HER: Health, Empowerment en Rights voor alle vrouwen en meisjes wereldwijd.

HER Film Festival biedt verhalen, achtergrondinformatie en een duidelijke oproep tot actie: ondersteun vrouwen en meisjes wereldwijd in hun leiderschap. De filmportretten van bijzondere en krachtige vrouwen inspireren en laten zien wat vrouwen kunnen bereiken als zij zelf de leiding kunnen nemen.

Sabine Brusse Campagneleider HER Film Festival bij Simavi
"Wij investeren in vrouwen en meisjes in Afrika en Azië, omdat we geloven dat hun leiderschap tot positieve verandering kan leiden.”

Wat kun je verwachten?

Tien dagen gratis toegang tot de beste films over de kracht van vrouwen. Wij bieden zeven bijzondere films aan die je online kunt bekijken, geheel kosteloos en zonder verdere verplichtingen. De films zijn geselecteerd door de filmkenners van Cinetree, door de specialisten op het gebied van vrouwenrechten van Simavi en door een select gezelschap van curatoren die zich willen inzetten voor gelijke rechten.

Let's talk about HER!

HER Film Festival is de ideale gelegenheid om samen met vrienden of collega's een gezellige filmavond te hebben. De gekozen films zijn prikkelend en kritisch, dus heeft het HER-team een boekje gemaakt met voor iedere film verschillende vragen als conversation starter na het kijken! Zoek op Internationale Vrouwendag de diepte op, download 'Let's talk about HER' en bekijk samen met je vrienden één van de prachtige films.

Aangeboden door Cinetree en Simavi 

Online filmplatform Cinetree biedt haar leden toegang tot de beste films en documentaires. Samen met experts uit de filmwereld maken ze een selectie uit het wereldwijde filmaanbod en kiezen daarvoor films met belangrijke thema’s, maatschappelijke relevantie, en met verhalen die je raken.

Ontwikkelingsorganisatie Simavi zet zich al sinds 1925 in voor gelijkheid en gezondheid. Wereldwijd worden vrouwen en meisjes het hardst geraakt door klimaatverandering en het gebrek aan veilig drinkwater en toiletten. Simavi werkt daarom met partners in 10 landen in Afrika en Azië aan projecten die lokale oplossingen van vrouwen en meisjes ondersteunen zodat zij toegang krijgen tot water, een toilet en een gelijke behandeling.

Meer weten over HER Film Festival? Bekijk de veelgestelde vragen.

Dit is waar HER Film Festival voor staat!

Investeer in de kracht van vrouwen

En bouw mee aan een toekomst waarin iedereen toegang heeft tot water.
Van elke euro die we ontvangen, gaat 85% naar ons werk voor meisjes en vrouwen.