HER Film Festival 2021.

Geniet van de mooiste films en laat je inspireren door krachtige vrouwen tijdens HER Film Festival in oktober 2021. Cinetree en Simavi slaan voor de tweede keer de handen ineen om aandacht te vragen voor gelijkheid.

Van 14 tot en met 20 oktober kijk je thuis gratis naar een zorgvuldig uitgekozen filmaanbod, waarin verhalen over krachtige vrouwen centraal staan.

Aanmelden

Meld je direct aan voor HER Film Festival 2021!

Zo weet je zeker dat jij niks zult missen van het aanbod en ontvang je exclusieve extra’s

Verhalen die gehoord moeten worden

Wereldwijd is onderdrukking en onrechtvaardige behandeling van vrouwen en meisjes helaas nog steeds een feit. En dat terwijl er zo veel prachtige voorbeelden zijn van hoe een vrouw die in haar kracht staat, haar hele omgeving mooier maakt. HER Film Festival deelt deze verhalen, omdat wij geloven dat ze gehoord moeten worden. En vooral omdat het geweldige films zijn, zorgvuldig gekozen door experts.

Connecting women worldwide

HER staat voor Health, Empowerment & Rights: belangrijke thema’s die wereldwijd spelen wanneer je het over gelijkheid hebt. Door HER Film Festival te bezoeken en de films te bekijken, draag jij bij aan meer bewustwording en daarmee aan HER. Verbinding door verhalen: connecting women worldwide.

Hanna Verboom Oprichter Cinetree
'Film is een belangrijk middel om mensen bewust te maken van de wereld waarin we leven. Ik kan niet wachten om weer te gaan genieten van het geweldige aanbod.'

Wat kun je verwachten?

Tijdens deze week krijg je toegang tot films die je niet zo snel in de bioscoop ziet.

Tipje van de sluier?

De Nederlandse film Vlekkeloos over menstruatie-armoede beleeft tijdens het filmfestival haar publiekspremière. Ook tonen we het speelfilmdebuut Atlantique, van regisseur Mati Diop. Dit is de eerste film van een zwarte vrouwelijke filmmaker die geselecteerd werd voor de hoofdcompetitie van het filmfestival in Cannes én de Senegalese Oscarinzending. We kiezen dus niet de minste films!

Achter de schermen werken we naast het filmaanbod aan evenementen en een mooi programma met livestreams met makers, acteurs en activisten.

Sneak peek

Atlantique Atlantique is een mysterieuze film uit Senegal van reggiseur Mati Diop
Vlekkeloos Vlekkeloos beleeft tijdens het HER Film Festival haar publiekspremière
Adam Adam is een hartverwarmende film over vrouwelijke solidariteit
Honeyland Noord-Macedonische documentaire over het leven van een wilde bijenhoudster

Aangeboden door Cinetree en Simavi

Onder het motto ‘spreading great stories’ programmeert filmplatform Cinetree elke maand de beste films, zodat jij zonder keuzestress kunt genieten van verhalen die er echt toe doen.

Ontwikkelingsorganisatie Simavi zet zich al sinds 1925 in voor gelijkheid en gezondheid. Simavi investeert in de basisvoorwaarden van vrouwen en meisjes, zoals water, sanitatie en hygiëne, waarbij langdurige verandering en de naleving van universele mensenrechten centraal staan.

Meer weten over HER Film Festival? Bekijk de veelgestelde vragen.

Ben jij er deze tweede editie (weer) bij? Meld je aan!

Aanmelden