HER Film Festival 2022.

Geniet van de mooiste films en laat je inspireren door krachtige vrouwen van over de hele wereld tijdens HER Film Festival. Kijk van 14 tot en met 23 oktober thuis gratis naar een zorgvuldig geselecteerd filmaanbod films. Je vindt bij ons films vanuit alle windstreken: van India tot Nigeria. Mis niks en reserveer gelijk je digitale plek voor het festival!

Verhalen die gehoord moeten worden

Met HER Film Festival slaan filmplatform Cinetree en Simavi voor de derde keer de handen ineen om aandacht te vragen voor gelijkheid. Het festival geeft een stem aan verhalen die gehoord moeten worden. En dat zijn niet alleen de vrouwen in onze films als bijvoorbeeld Frida Kahlo en Ruth Bader Ginsburg. Maar ook al die vrouwen en meisjes die filmmakers hebben geïnspireerd: zij die elke dag opkomen voor hun rechten.

Meld je direct aan voor HER Film Festival 2022!

Zo weet je zeker dat jouw digitale plekje is gereserveerd en ontvang je exclusieve extra’s.

Connecting women worldwide

HER Film Festival is het eerste filmfestival dat de positie van de vrouw centraal stelt. HER staat voor Health, Empowerment en Rights, thema’s die relevanter zijn dan ooit en waar vrouwen wereldwijd nog altijd voor moeten vechten. Door HER Film Festival te bezoeken en films te bekijken, draag je bij aan bewustwording, steun je hun strijd en maak je connectie door verhalen. Want niets werkt zo verbindend als een goed verhaal.

Wat kun je verwachten?

Ruim (!) een week gratis toegang tot de beste films & documentaires over de kracht van vrouwen. Wij bieden acht bijzondere films aan die je online kunt bekijken, geheel kosteloos en zonder verdere verplichtingen.

Elke film wordt ingeleid door een expert. Wij hebben een groep geweldige curators samengesteld, die samen hebben nagedacht over het filmprogramma en die jou achtergrondinformatie, hun persoonlijke visie en kijkadvies meegeven. Zo wordt het kijken een nog rijkere ervaring. Daarnaast zullen er tijdens de festivalperiode, 14 t/m 23 oktober 2022, verschillende bijzondere filmvertoningen en evenementen plaatsvinden die je niet wilt missen. 

HER Film Festival is terug!

HER Film Festival in de bioscoop!

14 tot 23 oktober touren wij door Nederland met de crème de la crème-films van het HER Film Festival. Zien we je daar? 

'Het was een pittig jaar voor vrouwen en gelijkheid. In Nederland bracht #MeToo veel verdriet, maar ook veel duidelijkheid over wat er nog steeds allemaal speelt. Internationaal was abortus een enorm onderwerp. En ook zien we nog altijd dat vrouwen structureel meer de dupe zijn, bijvoorbeeld van de klimaatcrisis.'

Hanna Verboom - Oprichter Cinetree

Aangeboden door Cinetree en Simavi 

Online filmplatform Cinetree biedt haar leden toegang tot de beste films en documentaires. Samen met experts uit de filmwereld maken ze een selectie uit het wereldwijde filmaanbod en kiezen daarvoor films met belangrijke thema’s, maatschappelijke relevantie, en met verhalen die je raken.

Ontwikkelingsorganisatie Simavi zet zich al sinds 1925 in voor gelijkheid en gezondheid. Simavi investeert in de basisvoorwaarden van vrouwen en meisjes, zoals water, sanitatie en hygiëne, waarbij langdurige verandering en de naleving van universele mensenrechten centraal staan. Simavi werkt samen met partners in Afrika en Azië aan projecten die ervoor zorgen dat vrouwen en meisjes toegang krijgen tot veilig water, een toilet en een gelijke behandeling.

Meer weten over HER Film Festival? Bekijk de veelgestelde vragen.

Draag bij aan de oplossingen voor de watercrisis.

Doneer