HER Film Festival 2021.

De tweede editie van HER Film Festival was er een voor in de boeken. Samen met duizenden filmliefhebbers keken we 10.888 films. Dat is goed voor zo'n 14.500 uur aan inspirerende verhalen met en door vrouwen. Door alle kijkers werd ‘Connecting women worldwide’ werkelijkheid en werden de verhalen van krachtige vrouwen gehoord.

Wil jij er volgend jaar (weer) bij zijn? Via onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van ons werk en HER Film Festival

Echt samen

Wij, het hele HER Film Festivalteam, hebben genoten van alle foto’s van filmavonden met vrienden, knusse momenten in bed of het bingewatchen gedurende de dag. Door de berichten op social media en onze inbox kregen we het gevoel echt samen naar deze acht internationale films te kijken.

Mandy Woelkens

Presentator adjunct-hoofdredacteur, host van de couplegoals podcast en Honeyland-curator:

'We hebben veel meer en luidere vrouwenstemmen nodig. Ik ben erg blij dat dit zo goed zichtbaar was tijdens het festival.'

Touria Meliani

Wethouder Kunst en Cultuur en Digitale Stad, Personeel en Organisatie, Dienstverlening, Vastgoed, Archeologie, Monumenten en het stadsdeel Nieuw-West en daarnaast politici van Groenlinks en curator van de film Persepolis:

'Films versterken je emoties of helpen je in een ontwikkeling. Het is ook de meest toegankelijke vorm van kunst en het kan van alles naar boven halen. De betere films zijn eigenlijk gewoon boeken.'

Alle curatoren van HER Film Festival 2021

Verhalen die gehoord moeten worden

Wereldwijd is onderdrukking en onrechtvaardige behandeling van vrouwen en meisjes helaas nog steeds een feit. En dat terwijl er zo veel prachtige voorbeelden zijn van hoe een vrouw die in haar kracht staat, haar hele omgeving mooier maakt. 

Meer dan films

De filmportretten zetten je aan het denken, op een hoopvolle en inspirerende manier.

Zoals in de indrukwekkende documentaire The Ants & The Grasshopper. Anita Chitaya uit Malawi is het ultieme voorbeeld van leiderschap, kracht, lef en zelf in actie komen en drukt je vol overgave en kracht met je neus op de feiten: ‘if you want someone to change, go to their doorstep with your problem.’

Of de absolute kijkersfavoriet: Adam, een hartverwarmend verhaal over vrouwelijke solidariteit, dat laat zien dat wanneer wij verbinden en vrouwen in hun kracht staan, haar hele omgeving mooier wordt.

The Ants & the Grasshopper Het ultieme voorbeeld van leiderschap, kracht, lef en zelf in actie komen
Adam Adam was de absolute kijkersfavoriet

Connecting women worldwide

Met HER Film Festival deelden we deze verhalen, omdat wij geloven dat ze gehoord moeten worden. HER staat voor Health, Empowerment & Rights: belangrijke thema’s die wereldwijd spelen wanneer je het over gelijkheid hebt.

We zijn dankbaar voor iedereen die met interesse naar de acht headliners gekeken heeft. Daarmee dragen we samen bij aan meer bewustwording rondom gelijkheid en gezondheid.

Wil jij het hele jaar door in actie komen voor vrouwen wereldwijd? Kijk wat jij kunt doen!

Hanna Verboom Oprichter Cinetree
'Ik ben enorm trots dat we een festival hebben gelanceerd dat echt gaat over de kracht van vrouwen. Het programma was spannend en interessant, met films en documentaires die het verhaal vertelden van vrouwen vol kracht en optimisme.'

Powerful women, healthy societies

HER Film Festival mag dan voorbij zijn, bij Simavi zetten wij ons al sinds 1925 in voor gelijkheid en gezondheid, en staan vrouwen en meisjes centraal. Want net als in de filmselectie van HER Film Festival, is onderdrukking en onrechtvaardige behandeling van vrouwen en meisjes helaas nog steeds een feit.

Daarom investeren wij in de basisvoorwaarden van vrouwen en meisjes, zoals water, sanitatie en hygiëne, waarbij langdurige verandering en de naleving van universele mensenrechten centraal staan. Wil jij het hele jaar door in actie komen? Ontdek wat jij kunt doen.

Dapheen oeganda wash sdg
Dapheen Oeganda

Werk samen met ons aan een basis voor meisjes en vrouwen.

Doneer