ARTIVIST: met kunst bijdragen aan veilig water via Simavi

Artikel: 15.06.22, Amsterdam, Wendy Klaasse

Artivist is een gloednieuw platform dat kunst combineert met activisme én de 17 Sustainable Development Goals (SDG) van de Verenigde Naties. Bovendien draag je met de aankoop van de huidige collectie ook bij aan veilig water en economische empowerment van vrouwen in Nepal

Strijden voor de SDG’s

Artivist’s doel is om via haar kunstwerken ‘strijd’ te voeren op een positieve en inspirerende manier. Ze vragen kunstenaars om kunst rondom een bepaald SDG-thema te creëren en honderd procent van de netto-opbrengst van iedere Artivist-collectie gaat naar dat specifiek SDG-project.

Water by Women in Nepal-project van Simavi

Voor de kick-off collectie van Artivist is gekozen voor SDG 6 - schoon drinkwater & sanitatie voor iedereen - waarvan de opbrengst wordt gedoneerd aan het Water by Women in Nepal-project van Simavi. Dit project heeft een tweeledige aanpak: toegang realiseren tot veilig water, sanitaire voorzieningen en hygiëne (WASH) en economische empowerment van vrouwen. In Nepal noemen ze het project Udhyami, dat betekent ‘ondernemer’ in het Nepalees en dat is precies waar het programma over gaat: vrouwen stimuleren om te ondernemen en op die manier geld te verdienen voor het welzijn van hun familie.

“Dit project spreekt me enorm aan omdat het is gericht op de meest kwetsbaren, vrouwen en meisjes, in moeilijk te bereiken gemeenschappen. Met dit Simavi-project is het streven dat ze aanzienlijk minder tijd hoeven te besteden aan (drink)water halen voor hun families. Hierdoor kunnen ze zich op andere dingen focussen en zijn ze ook veiliger”, aldus Niels van Weerdenburg van Artivist.

Collectie Artivist

Voor de SDG6-collectie werkte Artivist samen met 25 kunstenaars waaronder: Dindi, Toshy, Mr. June, Darrin Umboh en William Bakaïmo. Er is voor elke kunstverzamelaar wat wils, van origineel of gelimiteerd werk van topartiesten tot en met betaalbare kunst van opkomend talent. De collectie werd feestelijk gepresenteerd tijdens de lancering van Artivist in Helling 7 in Amsterdam en is online verkrijgbaar via de website van Artivist.

Kunst met augmented reality

Alle werken krijgen ‘augmented reality’ mee die via de app Artivive tot leven komt. Hierdoor houdt het kunstwerk kopers ook continue op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Over het kunstwerk, de artiest en interessante updates over het ontwikkelingsdoel.

Je koopt al een kunstwerk vanaf € 15,- en steunt daarmee het werk van Simavi. Kijk voor meer informatie op de website van Artivist. 

Esther Oeganda

Werk samen met ons aan recht op water voor vrouwen en meisjes

Doneer