Hubert Noordman: ‘Met je testament kun je echt een verschil maken’

Verhaal: Hubert Noordman, Nederland

Hubert Noordman steunt Simavi al vele jaren. Inmiddels heeft hij Simavi ook opgenomen in zijn testament. “De doelen van Simavi – basisvoorzieningen die het verschil maken – zijn precies de dingen die wereldwijd ontzettend belangrijk zijn. En klimaatverandering raakt armere bevolkingsgroepen het hardst.”

Toen Hubert Noordman zeker twintig jaar geleden via vrienden over Simavi hoorde, sprak de manier van werken hem meteen aan. “Simavi is een organisatie met een duidelijk doel. En een hoge toegevoegde waarde voor de lokale bevolking. Wat mij ook aansprak is dat de besluitvorming over projecten, maar ook de implementatie en het onderhoud van water- en toiletvoorzieningen samen met de lokale bevolking gebeurt. Simavi werkt altijd met lokale partners die een sterke band hebben met de projecten en met de resultaten die daaruit voortkomen. En Simavi is een organisatie die met weinig geld veel doet.”

Mogelijkheid tot nalaten

“Door Simavi werd ik een aantal jaar geleden via de post benaderd over de mogelijkheid tot nalaten. Voor meer informatie kon je een nummer bellen en zo ging het balletje rollen. Ik had al eerder bedacht dat ik misschien aan goede doelen wilde nalaten en natuurlijk al lange ervaring met Simavi en de goede resultaten. Dus toen ik mijn testament bij onze laatste verhuizing ging herzien, heb ik een aantal goede doelen opgenomen, waaronder Simavi.”

Goede begeleiding door de notaris

“De notaris heeft mij goed begeleid bij het maken van keuzes hierin. Het is belangrijk om stil te staan bij wat je daadwerkelijk wilt, en wat je onder welke omstandigheden aan wie schenkt. Iedere notaris heeft deze begeleiding en informatieplicht. Het is ook goed om je te realiseren dat een legaat volledig ten goede komt aan de organisatie waar je aan geeft. Er blijft niets aan de belastingstrijkstok hangen. En geld is relatief: als je weinig hebt is iedere euro welkom. En als je veel hebt, kun je al door een klein deel te schenken aan Simavi veel goeds doen. Vaak heeft je eigen familie het al heel goed en in plaats van boven een bepaald bedrag veel erfbelasting te betalen, kun je een deel van je vermogen ook op deze manier bestemmen en daar geweldige dingen mee doen.”

Zelf keuzes maken om iets goeds te doen

“Bij het maken van mijn testament gaf het mij een blij en stevig gevoel om met het vermogen dat ik heb opgebouwd heel bewust iets goeds te doen. En daarin zelf keuzes te maken in plaats van dat over te laten aan anderen. Met je testament kun je echt een verschil maken.”

Meer weten?

Wil je ook iets bijzonders nalaten of wil je meer weten hoe je erfenis, belastingvrij, kan bijdrage aan de levens van vrouwen en meisjes in Afrika en Azië? Vraag dan onze gratis brochure aan via onderstaand formulier. In onze brochure hebben wij alles over nalaten aan Simavi overzichtelijk op een rij gezet.

Bedankt!

Bedankt voor je informatie-aanvraag over nalaten met impact. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Deze gegevens hebben wij nodig om contact met je te kunnen opnemen, en worden nooit aan derden verstrekt. Zie onze privacyverklaring om te zien hoe wij met je gegevens omgaan.

Heb je interesse in een persoonlijk gesprek over nalaten? Voor een persoonlijk gesprek staat onze relatiemanager Sara Kleine-Vennekate voor je klaar.

Esther Oeganda

Werk samen met ons aan recht op water voor vrouwen en meisjes

Doneer