Samen maakten we de eerste editie van HER Film Festival een groot succes

Artikel: 07.11.20, Amsterdam, Sabine Brusse

De allereerste editie van HER Film Festival zit er op. We zijn enorm trots dat het festival – dat vrouwen over de hele wereld liet zien en vrouwen viert – dankzij de duizenden festivalbezoekers een groot succes was.

Update: HER Film Festival komt terug in 2021!

Hoogtepunten van HER Film Festival

Meer dan films

Het thema van deze eerste editie van HER Film Festival was ‘Her Story, My Story’. We lieten verhalen zien van vrouwen op hun krachtigst wanneer ze zelf beslissen over hun eigen leven. Niets werkt zo goed als een positief voorbeeld, deze filmportretten zetten je aan het denken, op een hoopvolle en inspirerende manier.

Maar op het speciale, online platform waren niet alleen films gratis beschikbaar. Naast de 7 headliner-films organiseerden we ook online discussies over relevante onderwerpen. Zoals de geschiedenis van vrouwenrechten en het belang van verhalen vertellen.

Hannah Verboom Oprichter van Cinetree
"Ik ben enorm trots dat we een festival hebben gelanceerd dat echt gaat over de kracht van vrouwen. Het programma was spannend en interessant, met films en documentaires die het verhaal vertelden van vrouwen vol kracht en optimisme."

Daarom staan vrouwen bij Simavi centraal in ons werk

Net als in de filmselectie van HER Film Festival worden vrouwen in het echte leven geconfronteerd met taboes, onwetendheid en verwaarlozing rondom hun gezondheid en rechten. Worden vrouwen vaak ontdaan van hun rechten om keuzes te maken over hun eigen lichaam. Worden vrouwen in het echte leven geschaad door de onwetendheid en verwaarlozing van hun seksuele gezondheid. En moeten vrouwen nog steeds vechten voor een positie aan de besluitvormingstafel. Dat is waarom vrouwen bij Simavi centraal staan in ons werk.

Tweede editie

Goed nieuws voor iedereen die enthousiast is over HER Film Festival. Het festival komt terug in het najaar van 2021! Zorg dat je als eerste op de hoogte bent van de nieuwe editie van HER Film Festival en van al het nieuws van Simavi door je aan te melden voor onze nieuwsbrief.