Simavi benoemt Dieneke van der Wijk als nieuwe directeur

Artikel: 15.03.22, Amsterdam, Karin Bojorge-Alvarez

Dieneke van der Wijk wordt met ingang van 15 juni de nieuwe directeur van Simavi, zo heeft de Raad van Toezicht vandaag bekend gemaakt. Dieneke volgt Ariette Brouwer op, die eerder haar vertrek aankondigde.

Dieneke van der Wijk brengt meer dan 25 jaar ervaring met zich mee op het gebied van internationale samenwerking, beleidsontwikkeling, programma-management en organisatietransformatie. Zij heeft in verschillende landen in Azië en Afrika gewoond en daar gewerkt voor de internationale organisaties Oxfam International, Oxfam Great Britain en Save the Children UK.

'We zijn blij dat we met Dieneke een uitstekende opvolger hebben gevonden', aldus Michiel de Wilde, voorzitter van de Raad van Toezicht. 'Dieneke heeft een grote passie voor het realiseren van positieve verandering voor kansarme mensen, meer specifiek vrouwen en meisjes. Met haar ruime ervaring in Azië en Afrika is zij de juiste persoon om ervoor te zorgen dat Simavi impact blijft maken.' 


Onder leiding van Dieneke van der Wijk zal Simavi ook het proces van ‘shifting the power’ doorzetten. Hiermee komen besluitvorming en middelen steeds meer te liggen bij de vrouwen en meisjes om wie het gaat.

Esther Oeganda

Werk samen met ons aan recht op water voor vrouwen en meisjes

Doneer